Στους ουραγούς της ΕΕ η Αθήνα στην καθαριότητα

Αθήνα.- Σχεδόν έξι στους δέκα Αθηναίους είναι δυσαρεστημένοι με το επίπεδο καθαριότητας στην πόλη, με την ελληνική πρωτεύουσα να καταλαμβάνει μια από τις χειρότερες θέσεις ανάμεσα στις πρωτεύουσες των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που βασίζονται σε μετρήσεις του 2015, το 59% των κατοίκων της ευρύτερης Αθήνας απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη.

Το 41% δήλωσε ικανοποιημένο, όμως μόλις εννέα στους εκατό Αθηναίους εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση με το επίπεδο καθαριότητας που παρατηρούν στην πρωτεύουσα.

Η Αθήνα ήταν έβδομη από το τέλος ανάμεσα στις 28 πρωτεύουσες της ΕΕ.

Μακράν πιο βρώμικη πόλη θεωρείται η Ρώμη, όπου περισσότεροι από εννέα στους δέκα κατοίκους δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο καθαριότητας στην Αιώνια Πόλη.

Χειρότερες από την Αθήνα θεωρούνται επίσης η Μπρατισλάβα, η Σόφια, το Βουκουρέστι, η Μαδρίτη και η Βουδαπέστη, ενώ σε οριακά καλύτερη θέση είναι το Βερολίνο, με μόλις το 45% των Βερολινέζων να δηλώνουν έστω ελαφρά ικανοποιημένοι με την καθαριότητα στην πόλη τους.

Στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται το Λουξεμβούργο, όπου το 95% δήλωσε μάλλον ή πολύ ικανοποιημένο με το πόσο καθαρή είναι η πόλη τους. Ακολουθούν η Βιέννη (90%) και η Λουμπλιάνα (88%).

«Πρωταθλήτρια» Ευρώπης αναδείχτηκε πόλη Βέντσπιλς, στην Λετονία, όπου το 99% δήλωσε λίγο έως πολύ ικανοποιημένο με την καθαριότητα, ενώ την δεύτερη θέση κατέλαβε μια ακόμα λετονική πόλη, η Βαλμιέρα, με 97%.

Πηγή: skai.gr