Tη γαλλική υπηκοότητα θα λάβει ο μετανάστης που έσωσε τον 4χρονο στο Παρίσι

Παρίσι.- Τη γαλλική υπηκοότητα θα μπορέσει να λάβει ο Μαμαντού Γκασαμά, ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μάλι, ο οποίος το Σάββατο έσωσε ένα τετράχρονο παιδί που κινδύνευε να πέσει από τον τέταρτο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ Μακρόν, ο οποίος συναντήθηκε μαζί του στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, του πρότεινε να αρχίσει τα διαβήματα για να πάρει τη γαλλική υπηκοότητα, κάτι που ο Γκασαμά δέχτηκε, και του ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Παράλληλα, στη συνομιλία τους, η οποία μεταδόθηκε από τη σελίδα του στο Facebook, τον διαβεβαίωσε ότι όλα τα χαρτιά του θα τακτοποιηθούν.

Ο 22χρονος Γκασαμά μίλησε για μερικά λεπτά μπροστά στις κάμερες με τον γάλλο πρόεδρο και συνέχισαν τη συνομιλία τους πρόσωπο με πρόσωπο. Ο Μακρόν είπε στον νεαρό να του αφηγηθεί τη γενναία πράξη του και τον συνεχάρη.

«Δεν σκέφτηκα τίποτα, σκέφτηκα να το σώσω και δόξα τω Θεώ τα κατάφερα», δήλωσε με μετριοφροσύνη ο Γκασαμά.

«Ποτέ δεν είχα σκεφτεί πως μια μέρα θα συναντούσα τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Εργάζομαι στο Παρίσι, περνάω συχνά μπροστά από το Ελιζέ, ποτέ δεν σκέφτηκα πως μια μέρα θα έμπαινα στο Ελιζέ», είπε ο Ντιαμπί Γκασαμά, ο αδελφός του Μαμαντού.

Το βίντεο της διάσωσης το έχουν παρακολουθήσει εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου.

Πηγή: skai.gr