‘Έληξε η συνεργασία Ναπολέοντα Περδή και της εταιρείας David Jones

Μελβούρνη.- Τίτλοι τέλους έπεσαν στη 16χρονη επαγγελματική σχέση μεταξύ του Ναπολέοντα Περδή και της εταιρείας David Jones, μετά από απόφαση του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία να ακολουθήσει νέα στρατηγική στην αγορά.

Ο “γκουρού” των καλυντικών -όπως συχνά τον αποκαλούν- ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι σκοπεύει να διατηρήσει τη συνεργασία του με την ανταγωνίστρια Myer, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί “άνοιγμα” στην αγορά των φαρμακευτικών προϊόντων ομορφιάς, μέσω συμφωνίας που εξασφάλισε με την εταιρεία Priceline.

Πρόκειται για την πιο ριζική αλλαγή πλεύσης στην επαγγελματική πορεία του 48χρονου, που ξεκίνησε ως make up artist και κατάφερε μετά από πολύ πείσμα και σκληρή εργασία, να δημιουργήσει σειρά καλλυντικών με την επωνυμία του, που διατίθενται σε χιλιάδες σημεία πώλησης, να έχει στην ιδιοκτησία του δεκάδες καταστήματα τόσο στην Αυστραλία όσο και στο εξωτερικό, αλλά και να ανοίξει δική του ακαδημία για επαγγελματίες μακιγιέρ και μακιγιέζ.

Όπως εξήγησε ο κ. Περδής, μιλώντας στην εφημερίδα The Australian, η απόφασή του να “επαναπροσδιορίσει το μέγεθος” της επιχείρησής του, αποσύροντας τα προϊόντα του από τα ράφια τόσο του κολοσσού David Jones όσο και περισσότερων από 250 αλυσίδων ανεξάρτητων καταστημάτων, προέκυψε από συνδυασμό παραγόντων.

Επηρεάστηκε, εκτός των άλλων, από την πρόσφατη εμπειρία που αποκόμισε στις ΗΠΑ, θέλοντας να μιμηθεί μια επιχειρηματική κίνηση της κορυφαίας αλυσίδας καλλυντικών Utah, αλλά και βλέποντας την αστάθεια στην εγχώρια αγορά πολυκαταστημάτων της Αυστραλίας, όπως επίσης και την αυξανόμενη σε δημοφιλία τάση που ακολουθούν πελάτισσες, επιθυμώντας να επιλέγουν οι ίδιες τους συνδυασμούς χρωμάτων και προϊόντων μακιγιάζ που χρησιμοποιούν.

“Με τους εκπροσώπους της David Jones είχαμε μια υπέροχη συνεργασία” δήλωσε ο κ. Περδής, εξηγώντας, ωστόσο, ότι η νέα στροφή της εταιρείας στον τομέα των τροφίμων, καθώς και οι συγκριτικά πολύ μεγαλύτερες πωλήσεις των προϊόντων του για νεανικές ηλικίες στην ανταγωνίστρια Myer, λειτούργησαν ως κίνητρα για τη διακοπή συνεργασίας.

Εν τω μεταξύ, η χρονική συγκυρία της κίνησης του Περδή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τον γενικό διευθυντή της Myer, John King, που μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του αυτή την εβδομάδα.

Παρ’ ότι ο κ. Περδής αναγνώρισε ότι το πολυκατάστημα έχει χτυπηθεί τελευταία από πτώση των πωλήσεων γενικότερα, σχολίασε ότι οι αποδόσεις του τμήματος των καλλυντικών παραμένουν στην κορυφή.

“Το τμήμα των καλλυντικών τους εξακολουθεί να είναι ένα από τα μεγαλύτερα και με τη Myer να έχει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς δεν υπάρχει λόγος να μη συνεχίσουμε να είμαστε μέρος του” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος, μιλώντας για τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την εταιρεία φαρμακευτικών καλλυντικών και προϊόντων ομορφιάς Priceline, έκανε λόγο για μια κίνηση ματ που του επιτρέπει να απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό με ακόμη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων που έχουν και θεραπευτικές εφαρμογές.

“Η Priceline έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τις γυναίκες. Μπορεί να έχει τα προβλήματά της, όμως παραμένει η νούμερο 1 μάρκα στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς στη χώρα. Το είδα και στις ΗΠΑ να συμβαίνει και πιστεύω ότι αυτός ο χώρος θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη σημασία”.