Τα 3 πιο ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να κάνεις στο αεροπλάνο σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια πτήση θα πρέπει να σου μείνει αξέχαστη για τους σωστούς λόγους.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ένα ταξίδι με το αεροπλάνο μπορεί να γίνει ένα παιχνίδι νεύρων.

Τα όρια ευγένειας και αγένειας και είναι πολύ λεπτά και εύκολα μπορεί η συμπεριφορά σου να περάσει αυτή την ευδιάκριτη αλλά λεπτή γραμμή. Μικρές κινήσεις μπορούν να διαταράξουν την ηρεμία των γύρω σου και να γίνουν ένας μικρός εφιάλτης στο ταξίδι τους. Οταν ταξιδεύεις, οφείλεις να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος σου, ότι δεν σου ανήκει τίποτα από το αεροπλάνο, ότι υπάρχουν κανόνες που πρέπει να σεβαστείς για την ομαλή συνύπαρξη με τους συνταξιδιώτες σου. Με απλά λόγια, κανείς δεν θέλει μια διαδρομή-μαρτύριο επειδή κάποιος άλλος το έχει επιλέξει.

Μια έρευνα ταξιδιωτικού site (Expedia) με τίτλο «Airplane and Hotel Etiquette 2018» μάς αποκαλύπτει τις πιο ενοχλητικές συμπεριφορές των επιβατών. Ρωτήθηκαν 18.229 άτομα από 23 χώρες -ώστε τα πορίσματα της έρευνας να δώσουν μια όσο το δυνατόν πιο σφαιρική εικονα της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς.

Ενοχλητικός είναι ο ταξιδιώτης που

1)… κλωτσάει το κάθισμα:

Aυτή η κίνηση έρχεται στην πρώτη θέση των ενοχλητικών συμπεριφορών των επιβατών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Φαίνεται ότι για την πλειοψηφία, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον ταξιδιώτη που πειράζει την θέση του συνεπιβάτη του.

2)… που μυρίζει δυσάρεστα:

Το 43% απάντησε ότι θεωρεί ανυπόφορη την έντονη οσμή που αναδύεται από τον συνεπιβάτη. Πριν από κάθε σας πτήση, βεβαιωθείτε είστε καθαροί και βέβαια αποφύγετε τα πολύ βαριά αρώματα γιατί είναι κι αυτά άκρως ενοχλητικά για τους περισσότερους.

3)… που δεν έχει τον έλεγχο της συμπεριφοράς των παιδιών του:

Παιδιά που φωνάζουν, που ουρλιάζουν, που τσιρίζουν, που κλαίνε ακατάπαυστα. Και κάπως έτσι, τα νεύρα των επιβατών ενός αεροπλάνου μοιάζουν με χορδές που είναι έτοιμες να σπάσουν. Οι γονείς που αδιαφορούν για την ενοχλητική συμπεριφορά των παιδιών τους έρχονται στην τρίτη θέση των «ανυπόφορων» ταξιδιωτών.

bovary.gr