ΓΝΩΜΗ: Αμετανόητοι μέχρι το τέλος

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ 

Ο Νίκος Μάρτης, ο αείμνηστος πολιτικός που έδωσε αγώνες για την Μακεδονία, στο βιβλίο του  <FYROM Το αντιδημοκρατικό κατάλοιπο στην Ευρώπη και Το Προβληματικό Σύμφωνο Σύνδεσής της με την Ε.Ε.> –αλλά και σε μια σειρά άλλων βιβλίων του  όπως <Η Ε.Ε. και το «Ψευδο-Μακεδονικό» Έθνος των Σκοπίων> κ.α., παραθέτει συγκλονιστικά ντοκουμέντα τα οποία και μόνον εάν εγνώριζαν (ή ήθελαν να αποδεχθούν) οι σημερινοί κυβερνήτες της Ελλάδος, δεν θα προχωρούσαν πανηγυρίζοντας, μάλιστα, στην σύναψη μιας συμφωνίας με τα Σκόπια, που εν δυνάμει και αναπότρεπτα, θα αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια των Βαλκανίων. 

Διότι, όπως από επίσημα ντοκουμέντα τα οποία ο συγγραφέας – πολιτικός παραθέτει, «Η δημοκρατία αυτή (σ.σ. των Σκοπίων)  δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα, είτε ιστορικό, είτε εθνολογικό να χρησιμοποιεί το όνομα Μακεδονία», όπως διακήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, Μακεδών ο ίδιος (όπως και ο Νίκος Μάρτης). Και εξηγεί: «Ιστορικό, διότι οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική τον 6ο μ. Χ αιώνα… Εθνολογικό διότι ο πληθυσμός αυτός που αποτελείται  από Σλάβους, Αλβανούς  Τσιγγάνους, Τούρκους δεν έχει καμία σχέση με τους Μακεδόνες…» 

Από τα επιχειρήματα και τα ντοκουμέντα που περιέχονται στις 222 σελίδες του βιβλίου του Νίκου Μάρτη, θα μεταφέρουμε ένα μικρό απόσπασμα που αφορά τις σχέσεις των –τότε- ελληνικών κυβερνήσεων και της ελληνικής Ομογένειας. Αντιγράφουμε από τη σελίδα 39 του βιβλίου «ΦΥΡΟΜ, Το αντιδημοκρατικό κατάλοιπο στην Ευρώπη και το προβληματικό Σύμφωνο Σύνδεσης της με την Ε.Ε>»: 

<<…Ανάλογο θέση έλαβε και ο αείμνηστος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, σε προσωπική ιδιόγραφο επιστολή του προς τον αγωνισθέντα για το θέμα της Μακεδονίας, Σεβασμιότατο τ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Βορείου και Νοτίου, Ιάκωβον. Εις την επιστολήν του ο Ανδρέας Παπανδρέου, που δημοσιεύθηκε  εις το πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του «Εγώ ο Ιάκωβος», αναφέρει: «Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure ή de facto), εφόσον το όνομα ”Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων».  

Η σαφής και κατηγορηματική τοποθέτηση, εις το θέμα της ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων του αειμνήστου Προέδρου Κων. Καραμανλή ως Προέδρου της Δημοκρατίας προς τους Αρχηγούς  των κρατών της Ε.Ε.  και του προέδρου Ανδρέα Παπανδρέου ως Πρωθυπουργού προς τον, με πλούσια εθνική προσφορά ηγέτη της Εκκλησίας της μεγάλης ομογένειάς μας στην Αμερική, δεν μπορεί να αγνοηθεί  όχι μόνο από την  πολιτική ηγεσία και τον ελληνικό λαό, αλλά και από την Ε.Ε. και την λοιπή διεθνή κοινότητα>>. 

Παρακαταθήκες ηγετών διεθνούς ακτινοβολίας,  που αγνοήθηκαν από τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους. Και το σημειώνουμε αυτό, παρενθετικά, διότι έχει την αξία του: Ο μεν Υπουργός των Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, που υπογράφει την «συμφωνία» με την «βόρεια Μακεδονία»,  υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν συνοδοιπόρος στην πολιτική ζωή του τόπου με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ασπαζόμενος, προφανώς, -τότε- τις ιδέες του!  Ο δε Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Πάνος Καμμένος υπήρξε πολιτικό «παιδί» της οικογένειας Καραμανλή. Ο Πατριάρχης της οποίας, δακρύζοντας ομολογούσε δημοσίως ότι «…η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική». Και ναι μεν ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία Κοτζιά-Ντιμιτρόφ, η προσχηματική στήριξη που προσφέρει, όμως, με τους ΑΝ.ΕΛ. στην Κυβέρνηση,  ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με ψήφο του στην «βόρεια Μακεδονία»! 

Άλλες εποχές, άλλοι πολιτικοί άνδρες, άλλα πολιτικά  ήθη! Εκείνα τα χρόνια,  η ομογένεια γενικώς, η πάντα προσφέρουσα ομογένεια, – της Αμερικής ειδικότερα, για ευνόητους λόγους-  και οι ηγέτες της, εθνικοί ευεργέτες,  πνευματικοί και πολιτικοί, έχαιραν βαθιάς εκτίμησης από το “ευγνώμων” ελληνικό Κράτος. Σήμερα τους «εξωπετούν» από τη δημόσια ζωή της Ελλάδος, γιατί δεν δέχονται να συνταχθούν  με τις «συμφωνίες»,  υπερασπιζόμενοι  τα όσια και ιερά της φυλής και του γένους… 

Στα δέκα σημεία διαφωνιών που επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, με την ανακοίνωσή της, ας προσθέσουμε εμείς μερικά ακόμα, όπως τα συλλέξαμε τόσο από το επίσημο κείμενο της συμφωνίας όσο και από πηγές ηλεκτρονικής πληροφόρησης.

  1. Το παραπλανητικό εφεύρημα ότι η Μακεδονική γλώσσα των Σκοπιανών θα ακολουθείται από «την πρόσθετη, όμως, και σαφή διατύπωση ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών» και του όρου Μακεδόνας.
  2. Τον όρο Μακεδόνας «Της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό διαχωρίζεται ρητά και κατηγορηματικά από τον όρο Μακεδόνας όπως τον χρησιμοποιούν και στη βάση του οποίου αυτοπροσδιορίζονταιοι πολίτες της γειτονικής μας χώρας».
  3. Στο επίσημο κείμενο δεν υπάρχει αναφορά σε Severna Makedonija.Η ονομασία που συμφωνήθηκε είναι Βόρεια Μακεδονία.
  4. Το erga omnes είναι …πανηγυριώτικο! Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να υπάρξει διαχωρισμός. Να αναφέρονται δηλαδή οι κάτοικοι ως Μακεδόνες με τον προσδιορισμό ότι είναι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας. Και στο σημείο αυτό σημειώνει η Ιστοσελίδα in.gr Εάν κυρωθεί η συμφωνία παγκοσμίως θα υπάρχει μια εθνότητα που θα ονομάζεται μακεδονική, η οποία θα κατοικεί στη Βόρεια Μακεδονία. Δηλαδή ουσιαστικά, η ελληνική κυβέρνηση συμφωνεί με τη δημιουργία μακεδονικής εθνότητας την ώρα που οι κάτοικοι στην ελληνική Μακεδονία ονομάζονται Έλληνες.
  5. Ακόμη πιο δύσκολη γίνεται η κατάσταση με την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας. Μακεδονική γλώσσα δεν υπάρχει πουθενά παγκοσμίως έως σήμερα. Οι Μακεδόνες της Ελλάδας μιλούν την ελληνική γλώσσα και έτσι παγκοσμίως σε συνδυασμό με την εθνότητα με τη συμφωνία γεννιέται ένα έθνος “Μακεδόνων” που ομιλούν την “μακεδονική γλώσσα”
  6. Δεν συζητήθηκαν τα σύμβολα! Μένουν εκτός συμφωνίας, δηλαδή, η σημερινή Σημαία των Σκοπίων με την καλλικατζούρα του Ήλιου της Βεργίνας (μόνο για την προηγούμενη σημαία γίνεται αναφορά) και ο Εθνικός τους Ύμνος που αρχίζει με τους στίχους: «Σήμερα πάνω απ’ τη Μακεδονία γεννιέται, νέος ήλιος της ελευθερίας»!

Φυσικά «γκρίζες ζώνες» και όσα η Νέα Δημοκρατία συμπεριλαμβάνει στην προαναφερθείσα ανακοίνωσή της.

Για ποια «νίκη της ελληνικής διπλωματίας» μιλούν, επομένως οι του ΣΥΡΙΖΑ;  Σύρθηκαν σε μια άνευ όρων «συνθηκολόγηση» μόνο και μόνο για να κυβερνήσουν λίγους μήνες περισσότερους, ελέω Πάνου Καμμένου. Κι αυτό, για να μπορούν να ξεγελάσουν με την ψιμυθιωμένη ενοχή τους, για τα ψέματα που έταζαν προεκλογικά, πως με ένα νόμο σε μία μέρα θα έσβηναν τα μνημόνια, θα καταργούσαν τον ΕΝΦΙΑ κλπ.κλπ. Αισίως μπαίνουμε στο 2ο δικό τους μνημόνιο και αυξάνουνε τον ΕΝΦΙΑ…

Μας έφεραν τη «συμφωνία» με τα Σκόπια.

Και μας «απειλούν» με συμφωνία και με την Αλβανία!

Αλλά – θα επαναλάβουμε – αυτό επεδίωκαν ήδη από το 1935 οι Κομμουνιστές. «Αγώνα για την ελεύθερη και ενωμένη Μακεδονία»! (7η Συνάντηση της Κουμμουνιστικής Διεθνούς, Μόσχα, Ιούλιος-Αύγουστος, 1935).  «…Ο αγώνας για την ενωμένη και ανεξάρτητη Μακεδονική δημοκρατία των εργαζομένων αποτελεί δίκαιη υπόθεση όχι μόνο για τις εργαζόμενες μάζες της Μακεδονίας αλλά και για την εργατική τάξη και την αγροτιά που αγωνίζονται κάτω από την καθοδήγηση των κομμουνιστικών κομμάτων στην Βουλγαρία, την Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα».

Αμετανόητοι μέχρι το τέλος.