Τιμήθηκε ομογενής δικαστής στο Σικάγο

Σικάγο.- Η Ελληνική Ενωση Δικηγόρων του Ιλινόις (Hellenic Bar Association of Illinois, HBA) τίμησε τον δικαστή Τσαρλς Π. Κοκόρα (Charles P. Kocoras) κατά την φετινή 12η ετήσια εκδήλωσή της «Βραδιάς των Δικαστών» (Judges Night).

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο (National Hellenic Museum, NHM) στις 7 Ιουνίου, στην ιστορική «Greektown» του Σικάγο. Το «παρών» έδωσαν 350 άτομα από το χώρο της Δικαιοσύνης, 150 εκ των οποίων δικαστές, καθιστώντας το «Judges Night» το πολυπληθέστερο έως τώρα.

Ο κ. Κοκόρας, ο οποίος υπηρετεί ως ομοσπονδιακός δικαστής των ΗΠΑ στο Περιφερειακό Δικαστήριο Βόρειου Ιλινόις, τιμήθηκε με το «Socrates Dikastes Award» για το παράδειγμά του να αποδίδει τη Δικαιοσύνη με τις αρχές όπως αυτές περιγράφονται από τον Ελληνα αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη: «Να ακούει ευγενικά, να απαντά με σύνεση, να σκέφτεται ψύχραιμα και να αποφασίζει αμερόληπτα».

«Ο δικαστής Τσαρλς Π. Κοκόρας έχει τα χαρακτηριστικά που αποδίδει ο Σωκράτης σε έναν δικαστή, την δικαιοσύνη, την αμεροληψία και την επιμέλεια», δήλωσε ο κ. Φρανκ Τζ. Ανδρέου (Frank J. Andreou) συμπρόεδρος της «Judges Night» και ιδρυτικό στέλεχος στην «Andreou & Casson, Ltd».

«Οι δικαστές δεν είναι απαραίτητο να είναι ελληνικής καταγωγής… Εχουμε τιμήσει ορισμένους πολύ σημαντικούς δικαστές ανά τα χρόνια», πρόσθεσε.

Πέρυσι με το «Socrates Dikastes Award» τιμήθηκε ο επικεφαλής δικαστής του Cook County Circuit Court, Τίμοθι Εβανς (Timothy C. Evans). «Ο δικαστής Κοκόρας υπηρετεί τον νόμο ευρύτερα και καθιστά την κοινότητά μας υπερήφανη από τις ημέρες του Τζίμι Κάρτερ», επεσήμανε ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Διεθνούς Δικαίου, Χρήστος Κιοσσές (Christos Kiosses).

Η ετήσια «Judges Night» αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες της HBA για τη συγκέντρωση πόρων. Η εκδήλωση ξεκίνησε από το ισόγειο του Μουσείου και κορυφώθηκε στο αίθριο του τελευταίου ορόφου με θέα τον ορίζοντα της πόλης του Σικάγο.

«Το Μουσείο είναι πολύ περήφανο που φιλοξενεί αυτή την εκδήλωση. Την απολαμβάνουμε πάντα, καθώς φέρνει στο προσκήνιο ό,τι καλύτερο διαθέτει η κοινότητά μας», υπογράμμισε ο κ. Ντίνος Αρμυρός (Dino Armiros), μέλος του ΔΣ του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου και συνεταίρος (partner) της «Saul Ewing Arnstein & Lehr».

«Η Ελληνική Ενωση Δικηγόρων αποτελεί πολύτιμο εταίρο του Ελληνικού Μουσείου και απόψε είναι πραγματικά η κορύφωση της χρονιάς για την HBA και το Μουσείο όσον αφορά το δέσιμο της κοινότητας», είπε.

Η «Judges Night» είναι μία ευκαιρία για κοινωνικοποίηση με την Ελληνοαμερικανική κοινότητα του Σικάγο, με μέλη του δικαστικού συστήματος, φοιτητές Νομικής, δικηγόρους και φιλέλληνες.

«Τέτοιου είδους εκδηλώσεις μας φέρνουν πιο κοντά, δικτυωνόμαστε και διαπιστώνουμε τρόπους να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο και όχι μόνο φέρνει την κοινότητα πιο κοντά, αλλά επιτρέπει και σε άτομα μη ελληνικής καταγωγής να γνωρίσουν τι κάνουμε και πόσο δυνατή είναι η κοινότητά μας», διευκρίνισε ο κ. Κιοσσές.

«Είναι μία σπουδαία ευκαιρία να συναντήσουμε άλλους φοιτητές Νομικής και επαγγελματίες, ώστε να είμαστε πιο εξοικειωμένοι με την ελληνική κοινότητα και αυτούς που εμπλέκονται σε αυτό το δίκτυο» ανθρώπων, ανέφερε ο κ. Πίτερ Κουρκουβής (Peter Kourkouvis) φοιτητής Νομικής στο University of Illinois στην Urbana-Champaign.

Η Ελληνική Ενωση Δικηγόρων του Ιλινόις ιδρύθηκε το 1951. Αποτελείται από Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες. Μόλις ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό της, το μέλος της Τζέιμς Χίλος (James Chelos) έγινε ο πρώτος Ελληνοαμερικανός δικαστής στην Cook County του Ιλινόις με δεκάδες ακόμη να ακολουθούν ανά τα χρόνια διοριζόμενοι στο δικαστικό σύστημα.

Με μέλη από όλο το φάσμα, μεταξύ των οποίων, άτομα στην κυβέρνηση, στην Δικαιοσύνη, στις επιχειρήσεις, σε μικρές, περιφερειακές και διεθνείς εταιρείες, η Ενωση προωθεί την εκπαίδευση με σεμινάρια Νομικής, διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις και χορηγεί ένα γκαλά ετησίως για να συγκεντρώσει πόρους για το φιλανθρωπικό της έργο.

Πηγή:ekirikas.com