Συνάντηση στην Βουλή των Σουηδών βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα σουηδοελληνικής φιλίας.

Στοκχόλμη.- Συνάντηση στην Βουλή των Σουηδών βουλευτών στην κοινοβουλευτική ομάδα σουηδοελληνικης φιλίας.

Χθες υπό την προεδρία των βουλευτών της σουηδικής Βουλής κ Λαρς Μεγιερν Λαρσσον και του αντιπροέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας σουηδοελληνικής φιλίας του σουηδικού κοινοβουλίου Σωτήρη Δελή έγινε συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Στοκχόλμη αξιότιμο κ Δημήτριο Τουλούπα και τον δεύτερο της πρεσβείας κ Κωσταντίνο Σούλιο και με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμη, της σουηδικής Ακαδημίας σωματικής αγωγής και του συλλόγου για την πρόοδο του κλασικού αθλητισμού στην Σουηδία.

Οι κάτωθι πήραν μέρος στην συνάντηση.

Ο διδάκτωρ Γουαν Κιλενσερνα απο το πανεπιστήμιο της Στοκχολμης και υπεύθυνο των εργασιών του

Navarino Enviromendal  Observatory κοντά στην Πύλο.

Μια σύμπραξη του πανεπιστημίου Στοκχόλμης, Ακαδημίας  Αθηνών και ΤΕΜΕΣ Α.Ε.

Το ερευνητικό κέντρο λειτουργεί έξω από την Πύλο σε κτίριο 550 τ.μ. εξοπλισμένο που ταυτόχρονα φιλοξενεί 35 ερευνητές φοιτητές πανεπιστήμιο Στοκχόλμης.

Τα αποτελέσματα των ερευνών δημοσιεύονται σε παγκόσμια επιστημονικά περιοδικά.

Έχει εξελιχθεί σε σπουδαίο ερευνητικό κέντρο.

Η διδάκτωρ κ Κάριν Ουλφςντοτερ Κρεπιν,  της Σουηδικής Ακαδημίας σωματικής αγωγής και διευθύνουσα του τομέα  Strategic Partnerships & Innovation.

Ο διδάκτωρ και διευθύνων του ερευνητικού προγράμματος της Σουηδικής Ακαδημίας σωματικης αγωγής κ Εργιαν Εκμπλουμ  και ο κ Κρίστεν Λιγκνελλ εκπροσωπώντας τον Σύλλογο για την πρόοδο του Κλασσικού αθλητισμού στην Σουηδία.

Ο φορέας αυτος προάγει , και στηρίζει τον αθλητισμό της Σουηδίας με εδρα το Ολυμπιακό Στάδιο Στοκχόλμης. Ιδρύθηκε το 1897 εκτισε το Ολυμπιακό Σταδιο  οπου το !912  εγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και που ως γνωστόν εθριάμβευσε ο Κωστής Τσικλητήρας.

Ο φορέας ειναι υπό την αιγίδα του Σουηδού Βασιλέως.

Η συνεργασία αφορά την αδελφοποίηση του Φορέα αυτού με το αρχοντικό του Τσικλητήρα στη Πύλο. Τέλος Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πυλου θα επισκεφθεί την Στοκχόλμη για συζητήσεις οσον αφορα διεξαγωγή συνεδρίου για τον Ολυμπισμό στη Πύλο  τον Ιούνιο του 2019.

Τέλος μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο συνάδελφος βουλευτης των κ Λάρσον και Δελη κ. Γιουαν Άντερσον ως επίσης και ο κ Αθανάσιος Ψαρουλης, η ψυχή και η φλόγα της Μεσσηνίας στη Σουηδια.

Ο αντιπροεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κ Δελης και μέλος της επιτροπης των εξωτερικών υποθεςεων της σουηδικής Βουλης ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την παρουσία τους στο Κοινοβουλιο.

Ο Έλληνας πρέσβυς ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ελλαδα και οι καλεσμένοι ενημέρωσαν την ομαδα φιλίας του κοινοβουλίου και τους εκπροσώπους της Ελλαδος για τις εργασίες τους και τα μελλοντικά σχέδια τους για την Ελλαδα.

Το ενδιαφερον των Σουηδών βουλευτών εκδηλώθηκε επίσης και μέσα απο τα σχέδια της ομάδας να ταξιδεύσει στην Ελλαδα μέσα στο 2019 και να επισκεφθεί απο κοντά τις εργασιων των τριών φορέων σε συνεργασία με Ελληνες συναδέλφους.

Ο κ Δελής τόνισε από την πλευρά του ότι θα συνεχίσει μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας φιλίας να εργάζεται αθόρυβα για την προώθηση των εργασιών των τριών προγραμμάτων και την συνέχιση των καλών σχέσεων μεταξύ της Σουηδίας και της γενέτειρας του.

Η φωτογραφία είναι βγαλμένη στην αίθουσα του Κοινοβούλιο που πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.