Πρέσπες: Εικόνες «πολέμου» στο Πισοδέρι! Φωνές, πέτρες, χημικά και 8 τραυματίες

Επεισοδιακή τροπή στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες, με τους οργισμένους διαδηλωτές να βρίσκονται απέναντι στα ΜΑΤ. Χημικά, πέτρες και ξύλο στο σημείο. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες…

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στις Πρέσπες που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ομάδα διαδηλωτών που έκανε πορεία από το Πισοδέρι έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και προσπάθησε να τον διασπάσει. Στόχος τους να περάσουν για να φτάσουν στο χωριό Ψαράδες όπου υπογράφηκε η συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία». Οι συγκρούσεις με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν αναπόφευκτες.

Ειδικότερα, ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε πορεία από το Πισοδέρι, έφτασε στον φραγμό των ΜΑΤ και στη συνέχεια προσπάθησε να τον διασπάσει προκειμένου να φτάσει στο χωριό των Πρεσπών, που υπογράφεται η συμφωνία για την ονομασία.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν τις αρχές να προβούν στη χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ από τους διαδηλωτές εκσφενδονίστηκαν πέτρες και αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών.

Να σημειωθεί, πως συνολικά 80 πούλμαν με διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας έφτασαν στο σημείο και λίγο μετά τις 10.30 οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία έχοντας αυτοσχέδιες κρεμάλες, πανό κατά της κυβέρνησης, ελληνικές και μαύρες σημαίες ζητώντας να μην επισημοποιηθεί η συμφωνία για την ονομασία της.

Αντικείμενα και πέτρες εκσφεδονίστηκαν από την πλευρά του πλήθους που φώναζε «προδότες, πού είναι ο στρατός;»! Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων. Κάποιοι προσπαθούσαν να σκαραφλώσουν για να αποφύγουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ με την ατμόσφαιρα στο σημείο από τα χημικά να γίνεται αποπνικτική. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα σοβαρά επεισόδια έχουν τραυματιστεί 8 άτομα.