Συνελήφθη ο Βουλευτής Μπαρμπαρούσης- Παραμένει κρατούμενος

ΕΞΕΛΙΞΗ:13.00

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης θα παραμείνει κρατούμενος. Νωρίτερα ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Η σύλληψη του βουλευτή έγινε νωρίς σήμερα το πρωί από την Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος του ο Κ. Μπαρμπαρούσης θα αρνηθεί τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα ο συνήγορος του κ. Κορατζόπουλος δήλωσε: «Ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μία στιγμή έξαρσης του θυμικού. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορα να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Η αδυναμία της κατηγορία είναι η υπερβολή της. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προβτων ευθυνών τους».

Ο Κ. Μπαρμπαρούσης είπε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε στην Αττική χθες το απόγευμα. Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τον εντόπισαν την ώρα που έβγαινε από σπίτι στην οδό Κυβέλης στο Πάτημα Χαλανδρίου. Ο βουλευτής δεν προέβαλε καμία αντίσταση και σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr έμοιαζε να μην έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της κατηγορία;ς που αντιμετωπίζει μετά την έκκλησή του προς τον Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Αθήνα.- Συνελήφθη σήμερα το πρωί από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ο Βουλευτής Μπαρμπαρούσης. Οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες την ώρα που έβγαινε από σπίτι στην περιοχή της Πεντέλης. Είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι φίλης του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αντίθετα όταν είδε τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής σήκωσε τα χέρια του ψηλά.
Καλά πληροφορημένες πηγές του newsit.gr αναφέρουν πως είπε στους αστυνομικούς ότι επέστρεψε στην Αττική χθες το απόγευμα.
Για να αποφύγει τα μπλόκα που είχαν στηθεί χρησιμοποίησε όπως είπε ορεινούς και επαρχιακούς δρόμους.
Το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε σε κοντινή απόσταση από το σπίτι όπου πέρασε το βράδυ στην περιοχή της Πεντέλης.
Οι αστυνομικοί αφού συνέλαβαν τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ και τη γυναίκα που τον φιλοξένησε στο σπίτι της οδού Κυβέλης, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αφέθηκε ελεύθερη και είναι πολύ πιθανό να μην την ασκηθούν διώξεις.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης φέρεται να διέφυγε από τους αστυνομικούς το βράδυ της Παρασκευής κινούμενος με μεγάλη ταχύτητα στον Ιόνια Οδό.
Από εκείνη την ώρα ήταν καταζητούμενος και στην περιοχή κοντά στο χωριό Μπαμπίνι από όπου κατάγεται αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας είχαν στηθεί δεκάδες μπλόκα, ενώ άνδρες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έρευνες σε σπίτια και στάνες.

Καλός γνώστης της περιοχής ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης φαίνεται ότι κατάφερε να κρυφτεί για σχεδόν δύο 24ωρα και στη συνέχεια, όπως τουλάχιστον είπε στους αστυνομικούς, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αττική.