Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης των ΑΝΕΛ

Την ανεξαρτητοποίηση του από τους ΑΝΕΛ ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Λαζαρίδης! – Η κυβερνητική πλειοψηφία μένει με 152 βουλευτές – Μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου άλλος ένας βουλευτής μειώνει δραματικά την δύναμη ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη Βουλή – Ο Γιώργος Λαζαρίδης εκλέγεται στην Β Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και έχει εκφράσει την διαφωνία του για την Βόρεια Μακεδονία.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές εάν ο κ. Λαζαρίδης προτίθεται να διατηρήσει την έδρα του ή να την παραχωρήσει στο κόμμα, ώστε να διατηρηθεί η συμπολίτευση στους 153 βουλευτές.

Πρόκειται για την πρώτη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή των ΑΝΕΛ μετά την διαγραφή του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ψήφισε κατά του κυβερνητικού συνασπισμού στην πρόταση δυσπιστίας στα μέσα του μήνα.

Το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Λαζαρίδη προς τον Πρόεδρο της Βουλής δεν είναι ακόμα γνωστό, ωστόσο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ανεξαρτητοποίησή του οφείλεται στην συμφωνία για το Σκοπιανό.

Υπενθυμίζεται ότι την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητούσε με ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook η Επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που διοργάνωσε τα συλλαλητήρια.

ΟΙ ΑΝΕΛ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΔΡΑ

Με μια πολύ σκληρή δήλωση, οι ΑΝΕΛ αντέδρασαν στην απόφαση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Μεταξύ άλλων του ζητείται να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς -όπως σημειώνεται- θα θεωρηθεί «αποστάτης».

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΔΩΣΕ;

Ο Πάνος Κάμμενος όταν έφυγε από την Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την έδρα του; Γιατί, τώρα, την ζητάει από τον Γιώργο Λαζαρίδη;