Διαψεύδει δημοσίευμα του Εθνικού Κήρυκα ο Δημήτριος

Νέα Υόρκη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος εξέδωσε, ανακοίνωση για το πρωτοσέλιδο στην έντυπη έκδοση του Ομογενειακού “Εθνικού Κήρυκα” δημοσίευμα με τίτλο «Ο Αρχ/πος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό» και υπότιτλο «Κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η εφημερίδα υποστηρίζει την ορθότητα του δημοσιεύματός της, το οποίο, όπως ισχυρίζεται, προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Oικουμενικού Πατριάρχη με αποτέλεσμα -συμπεραίνει ο Εθνικός Κήρυκας- “να αναγκαστεί ο Αρχιεπίσκοπος να το διαψεύσει”.

Η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου έχει ως εξής:

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΨΕΥΔΩΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΩΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ

<<Η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ» δημοσίευσε σήμερα 26 Ιουνίου 2018, πρωτοσέλιδο άρθρο με τον ψευδή και ανυπόστατο τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η παραπληροφόρηση και οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν βασίζονται πουθενά. Πρόκειται περί ωμής και κυνικής ψευδολογίας, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε άλλη ομογενειακή εφημερίδα, συνέντευξη από την οποία ουδαμώς προκύπτουν οι ισχυρισμοί του «Εθνικού Κήρυκα». Είναι απλώς συνέχεια της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης τακτικής την οποία η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί επί πολλά χρόνια.

Καθώς βαδίζουμε προς την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη την επομένη εβδομάδα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπηρεσία και διακονία του λαού του Θεού στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την σκέπη και αγάπη της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως>>.

Φωτογραφία Αρχείου από πρόσφατη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.