ΕΓΡΑΨΑΝ: Η εφημερίδα το Εθνος για τα περί “αποστασίας”

Μέσα από τις σελίδες του «Έθνους» απάντησε ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης στις αιχμές που άφησαν χθες πηγές του Μεγάρου Μαξίμου περί «αποστασίας». 

«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας», ανέφεραν πηγές του Μαξίμου, με αφορμή την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…», ήταν το αιχμηρό σχόλιο που επεφύλαξε η πλευρά Σαββίδη για την κυβερνητική διαρροή, μέσω του σημερινοιύ κύριου άρθρου του «Έθνους».

«Ποια συνωμοσία για αποστασία;» διερωτάται, επισημαίνοντας για την «περίεργη» σύζευξη Θεσσαλονίκης – Πειραιά που επιχείρησε το Μαξίμου, ότι λάδι με νερό δεν αναμειγνύονται.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης Σαββίδη:

«Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι από χθες με μείον ένα βουλευτή. Βεβαίως η κυβέρνηση δεν πέφτει, ούτε κινδυνεύει με πτώση. Ακόμα και αν υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους και άλλοι Βορειοελλαδίτες βουλευτές των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία ή υπόνοια, 2-3 βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας σήμερα είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…

Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά έως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει… Υπάρχει βεβαίως και ο Λαζαρίδης ΠΑΟΚτζής. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει.

Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν…Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…».