ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Το φαινόμενο “αλλαντάλλων”

ΕΠΕΙΔΗ

Είτε στην “δίπολη” κυβέρνηση, του κ. Τσίπρα, δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί (και τι πρεσβεύει) η αριστερά, είτε καθότι  “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” δεν έχουν πλέον συνοχή και ειρμό οι πράξεις και τα λόγια των μελών της κυβέρνησης,

είτε, τέλος, επειδή προσπαθούν εσκεμμένα -φοβάμαι- να παραπλανήσουν το λαό, το φαινόμενο “αλλαντάλλων” έχει γίνει καθημερινή πρακτική.

Άλλα λέει ο Πάνος Καμμένος το πρωί, για τη Συμφωνία των Πρεσπών και την τύχη της, άλλα λέει το μεσημέρι και άλλα λέει το βράδυ.

Άλλα λέει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος και άλλα λέει ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης.

Άλλα λέει ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και άλλα ο πρώην υφυπουργός Κώστας Ζουράρις.

Άλλα λέει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και άλλα λέει ο Παν. Σγουρίδης. (Για να σταχυολογήσουμε μερικές, μόνον, δηλώσεις κυβερνητικών).

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αποφασίστε επιτέλους στους ΑΝ.ΕΛ. τι απ΄όλα -όσα κατά περίπτωση, πρόσωπο, ημέρα και ώρα- δηλώνετε, θα κάνετε για να μην ισχύσει η Συμφωνία των Πρεσπών; Ή μήπως θα αποφασίσετε να την ψηφίσετε και εσείς;

Τελικά, τι απ΄τον αχταρμά των δηλώσεών σας θα πράξετε;  Διότι, βεβαίως, όλα μαζί δεν γίνονται!

*Θα ρίξετε την κυβέρνηση; (Μαυραγάνης στον ΣΚΑΙ: «όταν έρθει η συμφωνία προς κύρωση θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση και όχι μόνο τους υπουργούς»).

*Θα καταψηφίσετε τη Συμφωνία, αλλά θα στηρίξετε την Κυβέρνηση; (Πάνος Καμμένος κατ΄επανάλειψη).

*Θα ψηφίσετε τη Συμφωνία; (Κώστας Ζουράρις, ΑΝΤ1: «Η συμφωνία του Τσίπρα με τους Σκοπιανούς είναι καλή, υπό τις παρούσες συνθήκες της χρεοκοπημένης Ελλάδας».

*Θα καταψηφίσετε τη Συμφωνία; (Πάνος Κάμμενος, “Συμφωνία με το όνομα Μακεδονία δεν είναι καλή”

*Θα ψηφίσετε τη Συμφωνία και θα στηρίξετε και την Κυβέρνηση; (Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρες Ρουμ- ανακοινώσεις).

*Θα καταψηφίσετε τη Συμφωνία και θα θέσετε και θέμα δεδηλωμένης; (αντιπρόεδρος Παν. Σγουρίδης, “οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την συμφωνία και προφανώς τίθεται θέμα δεδηλωμένης”).

*Θα αποφασίσετε την τελευταία ώρα τι θα κάνετε; (Τέρενς Κουίκ,  από την Κύπρο, «θα βαδίσουμε μέχρι τέλους και από εκεί και πέρα όταν έρθει η συμφωνία, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

*Θα επιβάλετε πλειοψηφία 180 βουλευτών; (Πάνος Καμμένος- Έψιλον TV)

*Θα επιβάλετε δημοψήφισμα; (Πάνος Καμμένος, enikos, ANT-1 TV)

*Θα επιβάλετε εκλογές; (Πάνος Καμμένος, enikos, ANT-1).

ή απλώς θα πείτε: ναί σε όλα;