Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair – 33 επιβάτες στο νοσοκομείο

Φρανκφούρτη.- Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προχώρησε αεροσκάφος της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Ιρλανδία με προορισμό την Κροατία, όταν 33 επιβάτες παρουσίασαν έντονους πονοκέφαλους και ναυτία -πιθανώς λόγω πτώσης της πίεσης στην καμπίνα, μετά από τεχνικό πρόβλημα.

Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε 189 άτομα στο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. “Οι επιβάτες παραπονέθηκαν για πονοκέφαλο και συμπτώματα ναυτίας”, δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας το πρωί.

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση FR 7312 είχε απογειωθεί την Παρασκευή το απόγευμα από το Δουβλίνο με προορισμό στην κροατική πόλη Ζαντάρ, όταν ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια για προσγείωση στο Χαν. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε κοντινά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο. “Ένα άλλο αεροσκάφος θα μεταφέρει τους ανθρώπους στον προορισμό τους το Σάββατο”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αυτό που συνέβη ακριβώς στο αεροσκάφος δεν ήταν ξεκάθαρο στην αρχή. “Οι ειδικοί πρέπει να το διευκρινίσουν, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος. Στη Ryanair και στο αεροδρόμιο Frankfurt Hahn, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια.

Στο Facebook, ένας επιβάτης μοιράστηκε μια φωτογραφία που δείχνει τις μάσκες οξυγόνου να έχουν πέσει πάνω από τα καθίσματα. Οι μάσκες έπεσαν αμέσως, και ο πιλότος ξεκίνησε γρήγορη κάθοδο. Μετά τον αρχικό πανικό, οι επιβάτες ηρέμησαν. Πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί για πόνους μετά την προσγείωση, μερικοί είχαν και αίμα στα αυτιά τους. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο.

Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να πετάξουν στις 9:40 π.μ. σήμερα το πρωί. Κάποιοι πάντως αποφάσισαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους και να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο.