Ο ομογενής Χρήστος Πάππας (Chris Pappas) στο δρόμο προς το Κογκρέσο

Νιου Χάμσαιρ.- Ο ομογενής κ. Χρήστος Πάππας (Chris Pappas) από την πόλη Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του ομοσπονδιακού βουλευτή με το Δημοκρατικό Κόμμα για την Πρώτη Εκλογική Περιφέρεια, φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο, λόγω της συγκέντρωσης χρηματικών ποσών για τη στήριξη της εκστρατείας του.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε επίσημα στις αρμόδιες Αρχές για το δεύτερο τρίμηνο, όπως απεκάλυψε ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός του Νιου Χαμσάιρ «WMUR -9», ο κ. Πάππας συγκέντρωσε το ποσό των 240.629 δολαρίων μεταξύ 1ης Απριλίου και 30 Ιουνίου. Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Πάππα μπήκε στον μήνα Ιούλιο έχοντας σε ρευστό χρήμα το ποσό των 440,498 δολαρίων.

Ο κ. Πάππας είπε ότι το 90% από το συγκεντρωθέν ρευστό χρήμα των 395.048 δολαρίων είναι διαθέσιμο να ξοδευτεί κατά τις προκριματικές εκλογές. Είναι ένας από τους έντεκα Δημοκρατικούς οι οποίοι διεκδικούν την θέση στην πρώτη εκλογική περιφέρεια, την οποία κατέχει σήμερα η βουλευτής Carol Shea-Porter η οποία δεν θα επιδιώξει την επανεκλογή της.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατέθεσε ο κ. Πάππας φαίνεται ότι έλαβε το ποσό των $207.867 από ιδιώτες και $25.255 από επιτροπές πολιτικών δραστηριοτήτων, ενώ ο ίδιος έχει συνεισφέρει από ατομικά του χρήματα το ποσό των $11.063.

Από τον περασμένο Νοέμβριο που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του μέχρι τώρα έχει συγκεντρώσει το ποσό των $665.975 εκ των οποίων οι $587.132 προέρχονται από ιδιώτες και $67.780 από χρήματα PAC.

Δήλωσε πως «είμαι περήφανος για τον τρόπο με τον οποίο συγκεντρώσαμε χρήματα γι’ αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Ελπίζω όλοι οι συνάδελφοί μου συνυποψήφιοι μπορούν να πουν το ίδιο για τις δικές τους προσπάθειες και τους συνιστώ να έλθουν μαζί μου να συνυπογράψουμε την υπόσχεση Homegrown Campaign».

Ο κ. Πάππας, στοχεύει στη σπουδαιότητα να παράσχει τις υπηρεσίες του στο εκλογικό Σώμα και να συμβάλλει στη διάσπαση του αδιεξόδου που υπάρχει στην Ουάσιγκτον ανάμεσα στον δικομματισμό Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών.

Ο κ. Πάππας πιστεύει πως «το σύστημα στην Ουάσιγκτον είναι τεμαχισμένο, χρειαζόμαστε ανθρώπους οι οποίοι θα κυλίσουν την μπάλα εμπρός», και πως «οι πολίτες είναι εξοργισμένοι με το αδιέξοδο και τα παιγνίδια που παίζονται στην Ουάσιγκτον». Τόνισε ότι «υπάρχουν τόσα θέματα τα οποία χρειάζονται διακομματική αντιμετώπιση» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο μείζον θέμα της διάδοσης και κατάχρησης των ναρκωτικών.

Ο κ. Χρήστος Πάππας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, είναι επιχειρηματίας συνεχίζοντας την ιδιοκτησία του ιστορικού εστιατορίου «PuritanBackroom» το οποίο διανύει την τέταρτη γενεά τώρα με τον κ. Χρήστο Πάππα.

Φωτογραφία: Facebook/Chris Pappas for Congress @pappasfornh

Πηγή: ekirikas.com