Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Τσίπρας

Αθήνα.- «Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Και στη μνήμη όσων χάθηκαν, κηρύττουμε τριήμερο Εθνικό πένθος», είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Από την άλλη, συνέχισε, «δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλει. Γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης»

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του υπογράμμισε: «Σήμερα η Ελλάδα πενθεί και στην μνήμη όσων χάθηκαν κηρύττουμε τριήμερο πένθος. Δεν πρέπει να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλλει. Αυτές είναι ώρες θάρρους ενότητας και αλληλεγγύης γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία.

Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Ακόμη είναι η ώρα της κινητοποίησης και του αγώνα για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί, να βρούμε τους αγνοούμενους, να μην θρηνήσουμε άλλες ζωές.

Με απόλυτο σεβασμό και απόλυτη αναγνώριση στους πυροσβέστες μας, στους διασώστες του ΕΚΑΒ, στους άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, τους χιλιάδες εθελοντές θέλω να δεσμευτώ πως τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί και τίποτε και κανέναν δεν θα αφήσουμε αβοήθητο αλλά και τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απαντήσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ηγέτες που έσπευσαν εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, τους ευχαριστούμε.

Με νεότητα και πίστη στις δυνάμεις μας θα σταθούμε όρθιοι.»