Μεσίστιες οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς

Βρυξέλλες.- Μεσίστιες είναι, από σήμερα το πρωί, οι σημαίες στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, σε ένδειξη πένθους για τις φονικές πυρκαγιές στην Ελλάδα και την τραγωδία που βιώνει η χώρα.

Σε ανάρτησή της Κομισιόν στο twitter, αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του ελληνικού λαού αυτή τη δύσκολη στιγμή. Τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων από αυτές τις φονικές πυρκαγιές που προκάλεσαν τόσα πολλά δεινά”. Η ανάρτηση συνοδεύεται από φωτογραφία του κτιρίου, στην οποία κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσει, με τις ελληνικές Αρχές πολιτικής προστασίας, τη βοήθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αττική.

«Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού αλληλέγγυα αυτή τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο Κύπριος επίτροπος.

Η Κύπρος, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ρουμανία κινητοποιήθηκαν άμεσα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.