ΑΠΟΨΗ: Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η που δεν σας ζητήσαμε συγγνώμη!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αφού οι “αριστεροί” και οι “δεξιοί” ηγέτες που μας κυβερνούν δεν ζητούν ΣΥΓΓΝΩΜΗ, για τον πόνο που προκάλεσαν, για την πίκρα που σκόρπισαν, για την απελπισία που ενστάλαξαν. για την απόγνωση που εξέθρεψαν, για την καταστροφή που δεν πρόλαβαν, για τις ζωές που δεν προστάτεψαν, ας το κάνω εγώ, ο έσχατος των πολιτών. Για όποια αξία μπορεί να έχει (αν έχει).

Πονεμένες μανάδες που γεννήσατε παιδιά για να τα χάσετε πρόωρα και άδικα. 

Πονεμένοι πατεράδες, που αναθρέψατε παιδιά για να βρουν άκαιρα τέλος φρικτό και επώδυνο. 

Πονεμένες γιαγιάδες που νανουρίσατε αγγελούδια για να ανεβούν στους ουρανούς πριν γνωρίσουν τη ζωή. 

Πονεμένοι παππούδες, που κρατήσατε τα εγγονάκια σας απ΄το χέρι για να τα μάθετε να περπατάνε στη ζωή, κι αυτά άδικα και αμέτοχα ταξίδεψαν για τ΄αστέρια.

Πονεμένα παιδιά, που χάσατε τους γονείς σας, το στήριγμά σας, τη ρίζα σας, την απαντοχή σας. 

Πονεμένα αδέλφια, που χάσατε από το αίμα που κυλάει στις φλέβες σας.

Πονεμένες αρραβωνιαστικιές, που σας άρπαξαν το όνειρο πριν καν το αγγίξτε.

Πονεμένοι αρραβωνιαστικοί, που “κατάπιε” το ταίρι σας η καπνισμένη πόλη, η ανταριασμένη θάλασσα.

Πονεμένοι νιόπαντροι, που σας χώρισε ο άδικος θάνατος μόλις σας ένωσε η ζωή.

Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η για ό,τι έγινε. Για τα δάση που δεν καθαρίσαμε. Για τα ξερά χόρτα που δεν μαζέψαμε. Για τη ΔΕΗ και τα ηλεκτροφόρα της καλώδια. Για τους δρόμους διάσωσης και προστασίας που δεν φτιάξαμε. Για τη βροχή που δεν ήλθε να βγάλει το Κράτος από την ανημποριά! 

Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η γιατί τούτη η ανάπηρη Χώρα που τη συντηρείτε με τον ιδρώτα σας, δεν μπόρεσε να δαμάσει τις φλόγες που αφάνισαν ζωές, δεν μπόρεσε να προστατέψει τις ψυχές των ανθρώπων σας. Τις δικές σας ζωές. Που τις άφησε μισές, μίζερες, ανάπηρες.  Δεν είχαν, λένε, επαρκή χρόνο…

Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η που όταν ψιχαλίζει πνιγόμαστε, όταν κάνει ζέστη καιγόμαστε!

Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η γιατί από τις πολυθρόνες μας -όπως χαριτολογεί ο πρωθυπουργός- ασκούμε  εύκολη κριτική, λες και είναι εύκολο να χωνέψεις τις μαρτυρίες εθελοντών διασωστών της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδας που υποστηρίζουν ότι ζήτησαν να συνδράμουν στη φωτιά στον Νέο Βουτζά και τους είπαν “δεν χρειάζεται”…

Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η που ζείτε (και ζήσατε) σε μία χρεοκοπημένη χώρα που πριν χρεοκοπήσει οικονομικά, είχε χρεοκοπήσει ηθικά, αξιακά και ανθρωπιστικά.

Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η που δεν σας ζητήσαμε συγγνώμη!