87 νεκροί, δεν θυσιάστηκαν για τους λένε τώρα ότι φταίνε κιόλας!

ΓΝΩΜΗ: ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Κάποιοι φαίνεται να το ξεχνάνε: 87 νεκροί, παιδιά, γυναίκες και άνδρες. 87 νεκροί, ζητούν δικαίωση! Ζητούν μία, έστω, παραίτηση. Κανείς δεν έχει τη λεβεντιά;

87 νεκροί, δεν θυσιάστηκαν στο βωμό της κυβερνητικής ανικανότητας για τους λένε τώρα ότι φταίνε κιόλας!

Η προπαγάνδα, ακόμη και η σταλινική, είχε το όριό της.

Κάποτε τελειώνουν οι δικαιολογίες και φθάνει η ώρα της νέμεσις. Η Δικαιοσύνη έχει ήδη επιληφθεί. Διότι, αν δεν υπάρξει νέμεσις, θα έρθουν γρήγορα ή αργά οι Ερινύες.  (Οι Ερινύες ήταν χθόνιες θεές που κατοικούσαν στον Άδη. Καταδίωκαν όσους είχαν διαπράξει ηθικά εγκλήματα και τους τιμωρούσαν με φρικτά βασανιστήρια ή ακόμη και θάνατο. Επίσης τιμωρούσαν όσους είχαν διαπράξει εγκλήματα κατά της φυσικής αρμονίας. Θεωρούνταν η προσωποποίηση των τύψεων και γι’ αυτό είχαν φρικιαστική εμφάνιση….)

Δεν μπορεί, δεν γίνεται, όλα να λειτούργησαν στην εντέλεια -όπως υποστηρίζουν μέσα από τα σφιγμένα δόντια τους οι κυβερνητικοί- και να θρηνούμε 87 νεκρούς. Απλά, δεν γίνεται.

Όσο συνεχίζουν το τροπάρι της μεταθέσεως των ευθυνών, της ανάδειξης ήσσονος σημασίας ζητημάτων σε πρωτεύοντα και  σπεκουλάρουν προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα, απλώς ματαιοπονούν. Δικαιοσύνη, θα αποδοθεί. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Βεβιασμένες κινήσεις για εντυπωσιασμό, σαν αυτές στις οποίες κατά κανόνα καταφεύγει το Μαξίμου για να θολώσει τα νερά, να κατασιγάσουν οι αντιδράσεις και “μετά προς τη δόξα τραβάν” δεν περνάνε πλέον. Μέχρις εδώ.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κυβερνητική ανεπάρκεια. Αν η ηλικία του Πρωθυπουργού μπορεί -κατά Βερναδάκη- να είναι άλλοθι για μειωμένο καταλογισμό ευθυνών, να πάει σπίτι του. Η πατρίδα πρέπει να κυβερνηθεί. Όχι με ατελέσφορες συσκέψεις εντυπωσιασμού του πόπολου.  Αλλά με ουσιαστικές ενέργειες και δράσεις.

Πρέπει να αποκατασταθεί το περί Δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών.

Ο κ. Σπίρτζης που διαφήμιζε πως να νομιμοποιούν τα αυθαίρετα οι ιδιοκτήτες, οι κ.κ. Κουρουμπλής και Βούτσης που εμπόδιζαν τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων, δεν μπορούν ούτε να παραμένουν στην εξουσία ούτε να παριστάνουν και τους τιμητές. Τρία χρόνια όλοι γνωριζόμαστε πια.

Ο κ. Τσίπρας, ως ο έχων το γενικό πρόσταγμα μιάς τοιαύτης ομήγυρις,  δεν μπορεί να παριστάνει πλέον τον ανεύθυνο Πρωθυπουργό, βάζοντας (;) τρίτους να επικαλούνται το νεαρό της ηλικίας του…

Δεν είναι, άλλωστε, θέμα ηλικίας. Είναι ζήτημα του εάν τό ‘χεις ή δεν το ΄χεις.

Την απάντηση να  επισπεύσουμε να την δώσει ο ελληνικός λαός. Αυτό είναι το σωστό και το πρέπον, τούτη την ώρα…

.