Ομογενείς παρέδωσαν ιατρικό εξοπλισμό σε ελληνικό νοσοκομείο

Το όνειρό τους πραγματικότητα έκαναν πριν λίγες ημέρες τα μέλη του φιλανθρωπικού οργανισμού Australian Hellenic Medical Charity Inc., παραδίδοντας ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα υπερήχων BK Flex Ultrasound στο Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ο συγκεκριμένος οργανισμός συστάθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια με πρωτοβουλία του ομογενούς επιχειρηματία Κωνσταντίνου Μπαρκούκη, ο οποίος κατάγεται από την Βόρεια Ελλάδα και κατά την τελευταία επίσκεψή του πριν δυο χρόνια διαπίστωσε τις ελλείψεις του νοσοκομείου και αποφάσισε να βοηθήσει. Ο οργανισμός AHMC λειτουργεί υπό την καθοδήγηση του ελληνικής καταγωγής αρχιδικαστή της Νότιας Αυστραλίας, Χριστόφορου Κουράκη, και αντικειμενικό στόχο έχει να συλλέγει χρήματα για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού διαφόρων ελληνικών νοσοκομείων σε ολόκληρη την χώρα.

Μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, οι ομογενείς κατόρθωσαν να συλλέξουν το συνολικό ποσό των $75,000.
Παρόντες στην παράδοση ήταν ο ίδιος ο κ. Μπαρκούκης, η σύζυγός του Δέσποινα, ταμίας του οργανισμού, ο ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας Σωτήρης Φίλης, επίσης μέλος του ΔΣ, η διευθύντρια του Νοσοκομείου Πολυγύρου, Λαμπρινή Στεφανίδου και ο διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής κ. Δεληγιαννίδης.

«Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να προσφέρουμε με αυτό τον τρόπο και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε στην πατρίδα μας όπως και όσο μπορούμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρκούκης.

«Για εμάς τους ομογενείς ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας», λένε οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας, που εικονίζονται εδώ στην παράδοση του εξοπλισμού

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή και ο 32χρονος δικηγόρος Lukasz Wyszynski, ο οποίος αν και μη Έλληνας, θέλησε να προσφέρει τις νομικές υπηρεσίες του αμισθί, για να ξεπληρώσει -όπως είπε- ένα ηθικό χρέος του προς την Ελλάδα, αφού, τον Σεπτέμβριο του 1986, όταν μαζί με τους γονείς του αναγκάστηκε να δραπετεύσει για πολιτικούς λόγους από την Πολωνία, η οικογένεια του βρήκε καταφύγιο στην Ελλάδα.

Στο ΔΣ του Οργανισμού συμμετέχει και ο πανεπιστημιακός και ερευνητής Ανδρέας Ευδοκίου, ενώ σύμφωνα με τον ομογενή κ. Μπαρκούκη, ήδη διερευνάται η πιθανότητα μιας δεύτερης πρωτοβουλίας συλλογής χρημάτων για μια κλινική στην περιοχή Αττικής, την οποία ήδη έχουν επισκεφθεί και ενδεχομένως χρειάζεται την βοήθειά τους.
«Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στη δεύτερη πατρίδα μας όπως και όσο μπορούμε» καταλήγει ο κ. Μπαρκούκης.

 

πηγή:neoskosmos.com