Μάτι : Μήνυση της οικογένειας Φύτρου κατά Σκουρλέτη και Τόσκα

Αθήνα.- Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, η οποία όμως στρέφεται και σε βάρος πολιτικών προσώπων, του  υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και του πρώην υπουργού, Νίκου Τόσκα, κατέθεσε η  κ. Φύτρου, η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά της 23ης  Ιουλίου τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της μηνύτριας, Βασίλη Καπερνάρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο μάλιστα, η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει με δικονομικό τρόπο το δρόμο για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή για τις πυρκαγιές στο Μάτι.

«Μπαράζ» μηνύσεων

Στην Δικαιοσύνη προσφεύγουν ολοένα και περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, αξιώνοντας την τιμωρία όσων ευθύνονται για το χαμό τόσων ανθρώπων.

Οικογένειες που έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους από την πυρκαγιά δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση των εγγράφων της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς, ενώ παράλληλα καταθέτουν και μηνυτήριες αναφορές, αξιώνοντας την τιμωρία των υπευθύνων για τυχόν λάθη και παραλείψεις τους.

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελική έρευνα για την φονική πυρκαγιά συνεχίζεται με καταθέσεις, ενώ αναμένονται μέσα στον Αύγουστο να διαβιβαστούν στους εισαγγελείς οι συνομιλίες συνομιλίες από τους ασυρμάτους τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής, το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου έχουν περάσει περισσότεροι από 30 μάρτυρες και η δικογραφία για την 23η Ιουλίου μετρά χιλιάδες έγγραφα, τα οποία τίθενται υπόψη του πραγματογνώμονα – πυροσβέστη που έχει διορίσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

in.gr