Δημοσιογράφος του Περθ ο φετινός «Καστελλορίζιος της Χρονιάς»

Μελβούρνη.- Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Βασίλης (Basil) Ζεμπίλας, γνωστός για τη δράση του στον χώρο της τηλεόρασης, του ραδιοφώνου και του αθλητικού ρεπορτάζ ειδικότερα, είναι το πρόσωπο που χρίστηκε “Καστελλορίζιος της Χρονιάς” για το 2018.

Το βραβείο, που έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 1993 -που η Ένωση Καστελλοριζίων Βικτώριας το απένειμε για πρώτη φορά στον γερουσιαστή Nick Bolkus- αποσκοπεί να τιμήσει άτομα που έχουν διακριθεί για τα επαγγελματικά τους επιτεύγματα και την κοινωνική τους προσφορά.

Απόφοιτος του Murdosh University, ο κ. Ζεμπίλας ξεκίνησε την καριέρα του στα έντυπα ΜΜΕ προτού κάνει τα πρώτα του βήματα στην τηλεόραση το 1994.

Σήμερα συγκεντρώνει στο ενεργητικό του 25 χρόνια εργασίας στα αυστραλιανά ΜΜΕ, ενώ έχει συνεισφέρει επανειλημμένως σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, κυρίως μέσω του ρόλου του στον τηλεμαραθώνιο του Channel Seven στο Περθ, που παρουσιάζει από το 2010. Ενδεικτικά, η διοργάνωση κατάφερε να συγκεντρώσει πέρυσι $36 εκ. για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζεμπίλας παρουσιάζει αθλητικές ειδήσεις και είναι συμπαρουσιαστής μιας εκπομπής του σαββατοκύριακου στο Seven Network και μιας ραδιοφωνικής εκπομπής στον σταθμό 6PR. Στο πλαίσιο της εργασίας του για το Seven Network έχει παραβρεθεί σε επτά διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων.

Πριν από 9 χρόνια, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος επέλεξε να παντρευτεί τη σύζυγό του Amy Graham, στην πατρίδα των προγόνων του, φέρνοντας στο Καστελλόριζο συγγενείς και φίλους για να γιορτάσουν μαζί τους.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Ένωσης Καστελλοριζίων Βικτώριας, Nik Spartels, έκανε λόγο για έναν “άξιο αποδέκτη του βραβείου” που πληροί και με το παραπάνω τα τρία κριτήρια που απαιτούνται για να λάβει κάποιος την τιμητική διάκριση.

“Έχει καταγωγή από το Καστελλόριζο και από τις δύο πλευρές των παππούδων και γιαγιάδων του και με τη μητέρα του να έχει γεννηθεί στο νησί, έχει διαπρέψει στον τομέα του, έχει πραγματοποιήσει εξέχουσα προσφορά στην ευρύτερη κοινότητα και έχει αναδειχθεί σε πρότυπο για τους συμπατριώτες του.

Επιπλέον, ο Βασίλης (Basil) είναι πολύ υπερήφανος για τις ρίζες και τόσο αυτός όσο και τα μέλη της οικογένειάς του απολαμβάνουν τον σεβασμό της καστελλορίζιας, ελληνικής και αυστραλιανής κοινότητας” σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Spartels.

Η απονομή του τίτλου στον κ. Ζεμπίλα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση στη Μελβούρνη τον Οκτώβριο.