Υπόθεση Φλώρου: Ο Κοντονής διέταξε έλεγχο εν μέσω πυρών της αντιπολίτευσης

Έλεγχο στο διατακτικό του βουλεύματος με το οποίο αποφυλακίστηκε με όρους ο 39χρονος επιχειρηματίας Αρ. Φλώρος, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 ετών για την μεγάλη υπόθεση της Energa – Hellas Power και την υπεξαίρεση των 256 εκατ. ευρώ, ζητεί ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής θα ζητήσει και να μελετήσει το διατακτικό της απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε ο 39χρονος επιχειρηματίας, καθώς αυτό «προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτήματα». Η αποφυλάκιση λόγω αναπηρίας φέρεται να βασίστηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τη Νέα Δημοκρατία να εκδίδει ανακοίνωση τονίζοντας: «Ο Αριστείδης Φλώρος καταδικάστηκε σε κάθειρξη όχι μόνον για υπεξαίρεση εκατομμυρίων εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και ηθική αυτουργία σε απόπειρα δολοφονίας. Αποφυλακίστηκε και είναι πλέον ελεύθερος με τις κατάπτυστες νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ».

​Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση «να εξηγήσει στους πολίτες πώς επί των ημερών της, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Το κράτος Δικαίου δεν είναι παιχνίδι στα χέρια της»

@MakisVoridis

Επειδή προφανώς οι ηθικοί, ακέραιοι & φιλαλήθεις αριστεροί δεν έχουν ιδεολογικά επιχειρήματα να αντιτάξουν, ακολουθούν την προσφιλή τους τακτική της λάσπης & των fake news.
Για να μην εκτίθενται, τους ενημερώνω ότι ουδεμία σχέση έχω με την υπεράσπιση του Αρ. Φλὠρου της Energa.

«Συνιστά πρωτοφανή πρόκληση για τους πολίτες να ελευθερώνονται εγκληματίες με υπόγειες μεθοδεύσεις», καταλήγει η ΝΔ.

Στην απάντησή του ο κ Κοντονής «υπενθυμίζει» στη ΝΔ ότι τα βουλεύματα που εκδίδονται από τα αρμόδια δικαστικά συμβούλια δεν είναι κυβερνητικές αποφάσεις και καλόν θα είναι η ΝΔ να δηλώσει χωρίς περιστροφές αν συμφωνεί ή όχι με την προαναφερόμενη απόφαση».

Στην αποφυλάκιση Φλώρου είχε αντιδράσει και το Ποτάμι, κάνοντας για λόγο για πρόκληση απέναντι στην κοινωνία. «Σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για τις ιατρικές γνωματεύσεις που επέτρεψαν την αποφυλάκιση με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τέτοιες αποφάσεις αποτελούν πλήγμα στο κράτος δικαίου και καλλιεργούν στους πολίτες την αίσθηση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην απονομή της δικαιοσύνης» ανέφερε το κόμμα.

Ακόμα, με ανάρτησή του στο Twitter ο βουλευτής της ΝΔ διέψευσε τις αναφορές ότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου: