Τζάκσονβιλ: Δύο θύματα και 11 τραυματίες από επίθεση κατά την διάρκεια τουρνουά video games

Φλόριντα.- Τρεις νεκροί, δύο θύματα και ο δράστης της επίθεσης, είναι ο απολογισμός του βίαιου επεισοδίου κατά τη διάρκεια τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Υπάρχουν τρεις άνθρωποι που σκοτώθηκαν επιτόπου. Ο ένας από αυτούς ήταν ο ύποπτος, ο οποίος αυτοκτόνησε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, ο σερίφης της Τζάκσονβιλ, Μάικ Γουίλιαμς, προσθέτοντας ότι ένδεκα τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Δημοσιοποίησε επίσης την ταυτότητα του δράστη, λέγοντας πως ήταν ο Ντέιβιντ Κατζ, 24 ετών, από τη Βαλτιμόρη, τη μεγαλύτερη πόλη της Πολιτείας Μέριλαντ, στις βόρειες ΗΠΑ.

Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά την διάρκεια τουρνουά video games στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα με αποτέλεσμα να υπάρξουν «πολλοί νεκροί», είχε ανακοινώσει νωρίτερα το τοπικό γραφείο του σερίφη στο Twitter.

Το CBS και η Miami Herald μετέδωσαν νωρίτερα ότι υπάρχουν 4 νεκροί και 11 τραυματίες, ενώ το γραφείο του σερίφη του Τζάκσονβιλ ανακοίνωσε πως ο ύποπτος για την σημερινή ένοπλη επίθεση ήταν ένας λευκός άνδρας και είναι νεκρός.

Σύμφωνα με πληροφορία της εφημερίδας Los Angeles Times, δράστης της επίθεσης ήταν ένας παίκτης που συμμετείχε στο τουρνουά και έχασε. Επικαλούμενη μηνύματα άλλου παίκτη που βρισκόταν στην αίθουσα, η εφημερίδα ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευσε πολλούς ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά την διάρκεια τουρνουά του video game Madden NFL 19, αμερικανικού ποδοσφαίρου, σε μπαρ του εμπορικού κέντρου Jacksonville Landing, όπου λειτουργούν αίθουσες ψυχαγωγίας και εστιατόρια.

«Ενοπλη επίθεση στο Jacksonville Landing. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Η περιοχή δεν είναι ασφαλής αυτήν την στιγμή», ήταν το πρώτο μήνυμα του γραφείου του σερίφη στο Twitter. Και στην συνέχεια: «Πολλοί νεκροί επί τόπου, πολλοί διακομισθέντες».

Λίγα λεπτά μετά το πρώτο tweet, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος είναι νεκρός και ότι «σε αυτό το στάδιο δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει και δεύτερος ύποπτος. Διεξάγονται έρευνες».

«Σας ζητούμε να παραμείνετε ήρεμοι, να παραμείνετε εκεί όπου κρύβεστε. Οι ειδικές δυνάμεις SWAT πραγματοποιούν μεθοδική έρευνα στο εσωτερικό του Landing. Θα σας βρούμε. Παρακαλείσθε να μην βγείτε τρέχοντας», ήταν το τελευταίο μήνυμα του γραφείου του σερίφη.

«Είχα πολλή τύχη. Η σφαίρα χτύπησε το δάκτυλό μου», έγραψε στο Twitter o 19χρονος Ντρίνι Τζόκα, που ανήκει σε μία από τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά με την ονομασία Complexity Gaming. Ο επικεφαλής της ομάδας αυτής, που δεν ήταν παρών στον χώρο της επίθεσης, δήλωσε στο AFP μέσω Twitter ότι ο παίκτης κατάφερε να διαφύγει και να κρυφτεί σε ένα αθλητικό κλαμπ.

Η επίθεση στο Τζάκσονβιλ μεταδόθηκε ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όσοι παρακολούθησαν την εξέλιξη του τουρνουά, είδαν δευτερόλεπτα πριν την επίθεση στο κάτω μέρος της οθόνης που μετέδιδε το video game «παράθυρο» όπου εμφανίζονται δύο από τους νεαρούς παίκτες. Οταν επάνω στην μπλούζα του ενός εμφανίζεται το σημάδι λέιζερ του σκόπευτρου του όπλου της επίθεσης, η μετάδοση εικόνας διακόπτεται απότομα, όμως συνεχίζεται η ηχητική απευθείας μετάδοση των ήχων των πυροβολισμών.

Φωτογραφίες του δράστη της επίθεσης

Ο Κατζ άνοιξε πυρ με πιστόλι μέσα στο εστιατόριο όπου διεξαγόταν το τουρνουά videogames στο οποίο συμμετείχε. Ο σερίφης Γουίλιαμς απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τα κίνητρα της επίθεσης, της τρίτης του είδους στη Φλόριντα τα τελευταία δύο χρόνια.

Πηγή:Skai.gr