Ταινία προκαλεί προβλήματα στον Ζάεφ λίγο πριν το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Μία Σκοπιανή, Ελληνική και Γαλλική παραγωγή με τίτλο «Mocking of Christ» (σ.σ Κοροϊδεύοντας τον Χριστό) έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των Σκοπίων.

Μία Σκοπιανή, Ελληνική και Γαλλική παραγωγή με τίτλο «Mocking of Christ» (σ.σ Κοροϊδεύοντας τον Χριστό) έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό των Σκοπίων και έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ λίγες ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Η ταινία προσφάτως διαγωνίστηκε στο φεστιβάλ του Μόντρεαλ και η αλήθεια είναι πως δύσκολα αντιλαμβάνεται κάποιος τα ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτικά μηνύματα που θέλει να περάσει. Παρουσιάζει τους Αλβανόφωνους ως  δολοφόνους.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Ο Αλέξανδρος Φιλιππόπουλος, ένας διάσημος δημοσιογράφος ενός γαλλικού πολιτικού περιοδικού επιστρέφει στη γεννέτειρά του στη Βόρεια Ελλάδα, αναζητώντας την αλήθεια για τον πατέρα του, Λάζαρο, ο οποίος έζησε σαν πολιτικός μετανάστης στη ΠΔΓΜ.

Τελικά ο πατέρας , τον οποίο συναντά, σκοτώνεται από τους στρατιώτες του αλβανικού απελευθερωτικού στρατού.

Το άψυχο σώμα του πέφτει σε μια μεγάλη πινακίδα που χωρίζει την ΠΓΔΜ στα 2 και τα αστέρια της ΕΕ σχηματίζουν ένα φωτοστέφανο στο κεφάλι του.

Πηγή: skai.gr