Η δήλωση Ζάεφ που «ξέχασε» το ΑΠΕ: «Ο Τσίπρας με διαβεβαίωσε πως οι Ελληνες στηρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών»

Μια δήλωση του Ζόραν Ζάεφ που «διέλαθε» (;) της προσοχής του ΑΠΕ έχει προκαλέσει αίσθηση.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατά την συνάντησή του με τον καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς φέρεται να είπε, όπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων, ότι δεν φοβάται μήπως η συμφωνία αποτύχει, λόγω αντιστάσεων στην Ελλάδα.

«Σε αντίθεση με την “Μακεδονία”, «στην Αθήνα δεν χρειάζεται δημοψήφισμα» εξήγησε ο Ζάεφ, καθώς η διαδικασία κύρωσης της συμφωνίας θα γίνει από τη Βουλή. Ο Ζόραν Ζάεφ είπε επίσης ότι «ακόμα και αν εθνικιστικοί κύκλοι απορρίπτουν τον συμβιβασμό, η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι υπέρ της», κάτι για το οποίο τον έχει διαβεβαιώσει ο Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μια δήλωση που προκαλεί αίσθηση καθώς οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ότι η πλειοψηφία διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αναφορά αυτή του Ζάεφ, κρίθηκε σκόπιμο να μην περιληφθεί στο πρώτο τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων στις 18:48.
Αφού το θέμα το ανέδειξαν ΜΜΕ, το ΑΠΕ ανήρτησε και δεύτερο τηλεγράφημα (στις 21:55) όπου και πάλι δεν αναφέρεται η επίμαχη φράση! Αναφέρεται στο τέλος του τηλεγραφήματος: «Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μην πετύχει η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ανέφερε πως έχει εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και πρόσθεσε πως, μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες στην ΠΓΔΜ (έγκριση της συμφωνίας στο δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση) , το ελληνικό κοινοβούλιο θα προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας. «Έχω λόγους να το πιστεύω αυτό, γιατί είμαι πεπεισμένος ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα θεωρούν ότι αυτό είναι καλό για την Ελλάδα, για την περιοχή και για την ΕΕ» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ».

Πηγή:  iefimerida.gr