ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Απάντηση σ΄ ένα γράμμα από τη Σουηδία

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο ο Πρωθυπουργός μοιράζει αφειδώς από το πλεόνασμα τής υπερφορολόγησης των πολιτών! Όπως λέμε “να σε σφάξω, να σε αλλοίψω λάδι”! Πρώτα μας ξεζουμίζουν κι έπειτα μας δίνουν ένα ψίχουλο και περιμένουν να τους πούμε και ευχαριστώ! Διαχείριση της χρεωκοπίας μας κάνει ο Αλέξης, μπας και ο ίδιος αποφύγει την χρεοκοπία στις κάλπες! Αλλά όπως υποστήκαμε εμείς, το πόπολο, την πρώτη, με όλες τις εξοντωτικές της συνέπειες, έτσι θα υποστεί και ο ίδιος τη δεύτερη, φίλε Σωτήρη!..

Φίλε από την ξενιτιά, όλα γύρω μας μιά καλλικατούρα είναι πλέον, στο Ελλάντα. Δες τον Αλέξη που πηγαίνει στην συμπρωτεύουσα με το αεροπλάνο του, με τους φρουρούς του, με τα ασθενοφόρα του, τους υπουργούς του και τους ανθρώπους τού …FBI! Κάποτε πήγαινε καβάλα στα …τρακτέρ της αγροτικής οργής!..

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται! Από την εποχή που οργάνωνε τους μαθητές σε πορείες στο κέντρο της Αθήνας με το σύνθημα, “what did you say? F… USA!” περάσαμε σήμερα στις επαφές “στενού” τύπου με τους Αμερικανούς… Ναι τους “φονιάδες” των λαών!  Α, ρε που είσαι νιότη που δειχνες πως θα γινόμουν άλλος!
Πώς το λες; Α, ναι, γράφεις:

Aγαπητε Χρήστο, καλημέρα! Διάβασα την γνώμη σου στις δηλώσεις του υπουργού. Πολύ καλές και εύστοχες οι επισυμάνσεις σου! Αμφιβάλω, όμως, εαν ο αξιότιμος ΥΦΥΠΕΞ κ Κουίκ απαντησει στα ερωτήματα σου” …  Χα, χα, εγώ γράφω σάτιρα, εσύ βγάζεις γέλιο, βρε Σωτήρη! Να μου απαντήσει, ποιός; Ο κύριος Υφυπουργός; Μα, καλά, που ζεις; Στη …Σουηδία; Έ, εδώ είναι Ελλαδιστάν! Τέτοιες μικρότητες δεν τις καταδεχόμαστε! Το πολύ πολύ να με έχει αναβαθμίσει στην λίστα του με τα ανεπιθύμητα πρόσωπα!

Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν είναι Δεσπότης να με αφορήσει! Και μαζί με μένα και σένα,  που γράφεις:  “Ο κ Κουίκ καθε άλλο παρά ελπίδα και θετικά βήματα δίνει και παρουσιάζει. Μικροπολιτικές διαφημίσεις και ανούσιες δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο που μάλλον αποπροσανατολίζουν παρά ενώνουν την ομογένεια ειναι τα προϊόντα της πολιτικης δράσης της σημερινής κυβέρνησης δυστυχώς. Την εμπειρία αυτη δυστυχώς έχω αποκτήσει σε πολλές επαφές που έχω με εκπροσωπους της σε ζητήματα Ομογενειας και ειναι αποκαρδιωτικό“…

Είμαστε δυό, είμαστε τρεις, είμαστε χίλιοι δεκατρείς!

Ναι, Σωτήρη, το πιστεύω ότι “η ομογένεια με τις δυνάμεις, τους εκπροσώπους και την δυναμική παρουσία της θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να γίνουν πράξεις ολα αυτα που θα οδηγήσουν τους ομογενείς απο Ελληνες πολίτες δεύτερης κατηγορίας σήμερα σε ισότιμους με τους συμπατριώτες μας που ζουν στην Ελλάδα με ο,τι αυτο σημαίνει σε υποχρεώσεις, που ήδη εχουμε και τις εκπληρούμε, αλλα και δικαιώματα, οπως αυτο της ψήφου, που η σημερινή ετσιθελική κυβερνηση πεισματικά μας αρνείται“. Δεν αρνούνται από πείσμα, Σωτήρη. Από φόβο αρνούνται!

Η Ιστορία θα τους προσπεράσει “τόσο μικρούς κι ασήμαντους δεν θα καταδεχθεί να τους καταγράψει” λέει κάπου ο ποιητής.  Απορώ, αλήθεια: Ο Πάνος Καμμένος θα είναι αύριο στο μεγάλο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία; Μα, αν δεν είναι αυτός, που “τρώει σίδερα” σαν άλλος Κουταλιανός για να μην δώσουμε το όνομα στα Σκόπια, τότε ποιός θα είναι; Αν δεν είναι αυτός που “καιροφυλακτεί” να ανατρέψει τη Συμφωνία, (όχι όμως και την κυβέρνηση που την υπέγραψε!!!) ποιός θα είναι; Μήγαρις ο Τσίπρας με τον Κοτζιά, που εξακολουθεί να μας κογιονάρει ότι ΠΗΡΕ, λέει, δεν ΕΔΩΣΕ το όνομα Μακεδονία!..

ΠΗΡΕ το Βόρεια και ΕΔΩΣΕ το Μακεδονία! Ωραία, ισότιμη ανταλλαγή! Καλά που δεν τα “τρώει” αυτά ο ΟΗΕ και θα τους επιστρέψει και το Βόρεια και το Μακεδονία!..

Αυτά τα ολίγα, σε απάντηση της επιστολής σου από τα ξένα, φίλε Σωτήρη. Τα ξένα που εξακολουθούν να απομυζούν την σπουδαγμένη νεολαία της Ελλάδος! Και μετά περιφανεύονται οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πως μείωσαν, λέει, την ανεργία! Βρε, για μετρήστε: Μισό εκατομμύριο νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό γιατί δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην Ελλάδα. Σκέφτεσθε αν έμεναν στην πατρίδα και ζούσαν από το χαρτζιλίκι του παππού και της γιαγιάς, άνεργοι, που θα ήτανε η ανεργία σήμερα;

Άντε, διώξτε και τους υπόλοιπους άνεργους Έλληνες να κατεβάσετε την ανεργία στο 0%! Να σας δώσουμε και ονόρε!
Γι αυτά τα “παπατζήδικα” δεν θα αποφύγετε τελικά τη χρεοκοπία στις κάλπες!