Ζορμπά για υπερταμείο: Κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία

Αθήνα.– Πολλή «φασαρία για το τίποτα» χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά το θέμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την καταγγελία στην οποία προχώρησε ο Σύλλογος Αρχαιολόγων, σημειώνοντας ότι στον κατάλογο με τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου που δόθηκαν προς αξιοποίηση στο υπερταμείο περιλαμβάνονται αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία.

Όπως είπε, «πρόκειται για νόμο του 2016 που έδινε στο υπερταμείο το σύνολο των ακινήτων του δημοσίου με εξαίρεση κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους, των περιοχών Ramsar κ.α.»

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο».

«Αλλά τη χρόνια ασθένεια τώρα εδώ δεν θα τη φορτώσουμε στον κίνδυνο ότι απειλούνται τα μνημεία» συμπλήρωσε.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση λέγοντας ότι «δεν ξέρω αν είναι με υπουργική πράξη ή με άλλο τρόπο, θα το δούμε».

Ζήτησε, δε, «να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ που μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό».

Πηγή: skai.gr

ΦωτογραφίαΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ