Ένα νέο Ελληνικό Κέντρο στο Mulgrave της Μελβούρνης

Ένα νέο… στέκι για την ελληνική παροικία, και όχι μόνο, πρόκειται σύντομα να δημιουργηθεί στα νοτιοανατολικά προάστια της Μελβούρνης. Η «Φροντίδα», ο φιλανθρωπικός οργανισμός για την υποστήριξη ηλικιωμένων, έλαβε χρηματοδότηση από την πολιτειακή κυβέρνηση ύψους $250,000 για την δημιουργία ενός νέου κοινοτικού κέντρου.

Η ανακοίνωση έγινε τη Δευτέρα, 24  Σεπτεμβρίου, από τα χείλη του πολιτειακού Υπουργού Πολυπολιτισμού και Οικονομικών, Robin Scott MP ο οποίος επισκέφθηκε τους οίκους ευγηρίας της «Φροντίδας» στο Clayton. Ξεναγήθηκε σε αυτούς από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του οργανισμού, Γιώργο Λεκάκη, ενώ ο κ. Scott μίλησε με μέλη του προσωπικού και αρκετούς ηλικιωμένους.

Αργότερα, ο κ. Scott παρευρέθηκε σε ένα από τα σαλόνια των οίκων ευγηρίας όπου ηλικιωμένοι, μέλη του προσωπικού και εθελοντές είχαν συγκεντρωθεί, και με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, τραγουδούσαν και χόρευαν.

Λίγο πριν την αναχώρησή του ωστόσο από το χώρο, ήρθε και η μεγάλη έκπληξη, καθώς παρέδωσε την επιταγή των $250,000 στην Αντιπρόεδρο της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Φαίη Σπιτέρη, για την κατασκευή του νέου κοινοτικού κέντρου, στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ στο Mulgrave.

«Με αυτή τη επιταγή θέλουμε να δηλώσουμε την υποστήριξή προς το έργο που επιτελεί ο οργανισμός για την αρωγή των ηλικιωμένων», δήλωσε ο κ. Scott, ενώ μίλησε για την ελληνική λέξη «αγάπη».

«Η «αγάπη» είναι αυτό το συναίσθημα το οποίο μπορεί να ενώσει όχι μόνο την ελληνική κοινότητα, αλλά μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες κοινότητες και για το πως μπορούν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικότερα μεταξύ τους», συνέχισε.

Η κ. Σπιτέρη, εμφανώς χαρούμενη ανέφερε: «Εκτιμάμε και χαιρετίζουμε την υποστήριξη της κυβέρνησης της Βικτώριας. Με αυτά τα χρήματα η ΦΡΟΝΤΙΔΑ θα μπορέσει να επεκτείνει τη δράση και τη στήριξη της προς την ελληνική κοινότητα».

Τα σχέδια για το νέο κέντρο έχουν ήδη εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Monash και περιλαμβάνουν ποικίλους χώρους δραστηριοτήτων και ένα μεγάλο χώρο εκδηλώσεων. Οι χώροι θα μπορούν να εξυπηρετήσουν τις διαφορετικές και αυξανόμενες ανάγκες της ελληνικής κοινότητας όπως τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και συσκέψεων.

«Θα είναι ένας ιδιαίτερα ευέλικτος χώρος για την κοινότητα, σχεδιασμένος να αντεπεξέλθει στις διαφορετικές ανάγκες της», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Φροντίδας», Γιώργος Λεκάκης.

«Ελπίζω αυτό το κέντρο να ενδυναμώσει την κοινότητα και να είναι ένας χώρος καλλιέργειας, ανταλλαγής ιδεών και πλούσιων εκδηλώσεων», συνέχισε.

Ο ομογενής βουλευτής στην έδρα Όκλι Στιβ Δημόπουλος, ο οποίος παραυρέθηκε και αυτός στην εκδήλωση εξήρε το έργο του οργανισμού ενώ τόνισε ότι το καινούργιο κέντρο θα είναι παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές ομογενών.

Η «Φροντίδα» επιθυμεί το νέο κέντρο να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την ελληνική παροικία και ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, αδελφότητες, γυναικείες οργανώσεις καθώς και άλλους κοινοτικούς οργανισμούς στην περιοχή. Αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό μέχρι το τέλος του 2019.

 

ΦΩΤΟ::O πολιτειακός Υπουργός Πολυπολιτισμού και Οικονομικών, Robin Scott, πήγε στη «Φροντίδα» με μια επιταγή 259.000 δολαρίων