Έπεσε η Σοσιαλιστική κυβέρνηση της Σουηδίας-Απώλεσε την εμπιστοσύνη της Βουλής

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Στοκχόλμη.- Έπεσε η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Σουηδίας σήμερα το πρωϊ, μετά απο ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν απώλεσε την ψήφο εμπιστοσύνης και πρέπει να να αποχωρήσει από την πρωθυπουργία.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν

Ο καινούργιος πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ανδρέας Νορλεν, ανήκει στους Μετριοπαθείς και ξεκινά διαβουλεύσεις  για να βρει ενα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα πάρει την έγκριση του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, με τους οποίους μίλησε η Panhellenic post, το μέλλον και το  ποιά κυβέρνηση θα προκύψει στο σουηδικό πολιτικό προσκήνιο, καθορίζεται πλέον απο το εθνικιστικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών που στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήλθε στην τρίτη θεση, πολύ κοντά στο δεύτερο κόμμα των Μετριοπαθών.

Οι Σουηδοί Δημοκράτες εχουν δηλώσει οτι δεν θα υποστηρίξουν παλι μια σοσιαλιστική κυβέρνηση αλλα αυτο που συζητείται ειναι η μια κυβέρνηση Συμμαχίας, Μετριοπαθείς, Χριστιανοδημοκρατες, Κεντρώοι, Φιλελεύθεροι, ή μια κυβέρνηση αποτελούμενη απο Μετριοπαθείς και Χριστιανοδημοκρατες αλλα υποστηριζόμενη απο τους υπολοιπους.

Όπως μας είπε ο ομογενής βετεράνος Βουλευτής Σουηδίας, κ. Σωτήρης Δελής, “ως περισσότερο πιθανή είναι η εκτίμηση ότι η μελλοντική σουηδική κυβέρνηση θα ειναι κυβέρνηση μειοψηφίας.  Συνακόλουθα, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να γίνουν επαναληπτικές εκλογές στη Σουηδια αρκετά σύντομα. Οι εθνικιστές ειναι ρυθμιστές των πραγμάτων αυτή την στιγμή”, κατέληξε.