Ολονύχτιο θρίλερ με τα πύρινα μέτωπα στην Κεφαλονιά – Στα Λουτρά Αρκαδίας και στον Σχινιά Μαραθώνα

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες αλλά και τον πολύ δυνατό αέρα, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις έξω από το χωριό Ζόλα στη Κεφαλονιά.

Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν μερικά σπίτια στο βόρειο τμήμα του χωριού ενώ με εντολή της Αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το χωριό όλα τα αυτοκίνητα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που έχει αναπτυχθεί πλέον σε τρία μέτωπα, λαμβάνουν μέρος 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας της περιοχής.

Στο σημείο βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, καθώς και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Βαγγέλης Ανδρεάτος.

enikos.gr

Στα Λουτρά Αρκαδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις 01:55, σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά Αρκαδίας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά στον Σχινιά Μαραθώνα

Πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Δικαστικά, στον Σχοινιά Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβεστικά οχήματα με 40 πυροσβέστες και 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης.

Στη Δυτική Αχαϊα

Στο σημείο επιχειρούσαν αρχικά 8 οχήματα της πυροσβεστικής με 24 άνδρες. Το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως έως και 9 μποφόρ.

Σύμφωνα, πάντως με ενημέρωση από τοπικά μέσα ενημέρωσης λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 26.09.2018, η φωτιά δυναμώνει λόγω των ισχυρότατων ανέμων και στο σημείο επικρατεί αναστάτωση!