Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών απαντά για το νέο βίντεο με τον Ζακ Κωστόπουλο

Τη στιγμή που το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάσσει προκαταρκτική έρευνα για τις εικόνες από το νέο βίντεο που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών και τον τρόπο που οι αστυνομικοί στο σημείο αντιμετώπισαν τον Ζακ Κωστόπουλο, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων απαντά με ένα «Σε όποιον αρέσει…» ενώ φαίνεται να αφήνει αιχμές και για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο Δημοσθέντης Πάκος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 κάνει λόγο για δικαιολογημένη βία σε βάρος του τραυματισμένου άνδρα και υποστήριξε πως οι συνάδελφοί του «έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία».

Όπως τόνισε «Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει… γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει».

Σημειώνεται πως στο σχετικό βίντεο φαίνεται αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ να κλωτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο κατά την ώρα της σύλληψής του έξω από το κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Για το θέμα έκανε σχετικές δηλώσεις η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας πως «Δεν είναι ανεκτές τέτοιες πράξεις και συμπεριφορές» σημειώνοντας πως «το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας εμφανίζει σκηνές που προκαλούν αποτροπιασμό, πράξεις και συμπεριφορές που δεν είναι ανεκτές ούτε από την κοινωνία, ούτε από την έννομη τάξη. Είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα προχωρήσει η σχετική έρευνα».

Των δηλώσεων της ακολούθησε η εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Πηγή:Haffingktonpost.gr/Φωτογραφία:Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημοσθέντης Πάκος

 

Print Friendly, PDF & Email