Νότης Μαριάς: Να δοθεί δικαίωμα ψήφου στην ελληνική ομογένεια για τις Ευρωεκλογές

Αθήνα.- Το ζήτημα της συμμετοχής της απανταχού ελληνικής ομογένειας στις προσεχείς Ευρωεκλογές του Μαΐου 2019 έθεσε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς με αφορμή την συζήτηση για τα εκλογικά δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μαριάς «η πρωτοβουλία που έλαβε η Επιτροπή Αναφορών να συζητήσουμε τη στέρηση εκλογικών δικαιωμάτων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πάρα πολύ σημαντική και πρωτοβουλίες τέτοιου είδους πρέπει να αναλαμβάνουμε συχνά καθώς θα προχωρούμε προς τις Ευρωεκλογές. Γιατί πρέπει να υπάρξει πλήρης διασφάλιση και άσκηση όλων των εκλογικών δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια των Ευρωεκλογών και φυσικά αυτές έρχονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης διασφάλιση σε όσους έχουν φύγει από τα κράτη-μέλη τους και αυτό συμβαίνει με πάνω από 400.000 Έλληνες πολίτες που έφυγαν στο εξωτερικό λόγω της κρίσης και οι οποίοι πρέπει να μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσο είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.