High tech εξόντωση κορυφαίων στελεχών του PKK από την Άγκυρα εκτός Τουρκίας

Σε high tech εξόντωση τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστά) προχώρησε η Άγκυρα, σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, κάνοντας «επίδειξη δύναμης» των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της που θύμισαν κάτι από ΗΠΑ. Σημειώνεται μάλιστα, ότι οι δολοφονίες και των τεσσάρων Κούρδων του ΡΚΚ έγιναν εκτός τουρκικών συνόρων…

Στο 20ήμερο «πρόγραμμα δολοφονιών», που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία του Χόλιγουντ, χρησιμοποιήθηκαν drones (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) αλλά και τουρκικά μαχητικά F-16.

Έτσι, στις 11 Αυγούστου σκοτώθηκε ο πρώτος καταζητούμενος στην λίστα των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας Ιμπραχίμ Κομπάν. Εκτελέστηκε με ένα πύραυλο MAM («Μικρό Ευφυές Πυρομαχικό» στα τουρκικά) από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στις 18 Αυγούστου δολοφονήθηκε ο Γιουσούφ Σουνγκού επικεφαλής δυνάμεων του ΡΚΚ στην επαρχία Σιρνάκ drone όταν πιθανότατα drone υπέδειξε το σημείο που βρισκόταν και F-16 τον σκότωσε.


Γιουσούφ Σουνγκού

Στις 16 Αυγούστου σκοτώθηκε ο Ισμαήλ Οζντέν (προσωνύμιο «θείος»), νευραλγικό στέλεχος του ΡΚΚ, όντας μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου στην επαρχία Σινζάρ επικεφαλής του δικτύου λαθρεμπορίας όπλων και ναρκωτικών – νευραλγικής σημασίας για την οργάνωση, καθώς το χρησιμοποιεί για χρηματοδότηση των επιχειρήσεών της.


Iσμαήλ Οζντέν

Στις 22 Αυγούστου σκοτώθηκε ο Μπαρίς Ονέρ (προσωνύμιο «Ταρίκ ο Τούρκος») επικεφαλής δυνάμεων στην περιοχή Γκουμούσανε. Πάλι στοχοποιήθηκε από drone και εξοντώθηκε από F-16.

Πηγή: skai.gr/Φωτο: Πρώτης σελίδας, Iμπραχίμ Κομπάν