“Σφάζονται” για την ΕΡΤ

Αθήνα.-Σε βαρύτατες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, προέβη ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Προγράμματος, Σπύρος Κρίμπαλης.

Το στέλεχος της ΕΡΤ μιλάει για μια «αλαζονική, μικρόψυχη και αστοιχείωτη διοίκηση μαζί με μια άκρως επιθετική παραδιοίκηση υπό τον κ. Παναγιώτη Καλφαγιάννη λειτουργούν σαν ενιαίο σύστημα εξουσίας που θυμίζει περισσότερο εμπόλεμη φατρία παρά ορθολογική εταιρική δομή» .

Ο κ. Κρίμπαλης μιλά επίσης για σύστημα «εξυπηρέτησης ποικίλων ιδιοτελών και συντεχνιακών συμφερόντων» και για καταστροφικό σχέδιο «ανακατάληψης» της ΕΡΤ

Στον κ. Παππά, μάλιστα, αποδίδει προσωπική ευθύνη ότι παρέδωσε τα κλειδιά της ΕΡΤ στον «πεινασμένο για εξουσία κ.Καλφαγιάννη», της ΠΟΣΠΕΡΤ με αντάλλαγμα τον πλήρη έλεγχο στον τομέα της ενημέρωσης.

«Είχατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ανεξάρτητη, αξιοκρατική και πρωτοπόρο ΕΡΤ σε μια συγκυρία μοναδικά ευνοϊκή. (…) Αντ’ αυτού προτιμήσατε την πεπετημένη του παλαιοκομματική και παλαιοσυνδικαλιστικού παρελθόντος» αναφέρει.

pyros Kribalis

15 hours ago

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ κ. ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ

5/10/2018

Κύριε Υπουργέ,

Δείτε περισσότερα

Ο Νίκος Παππάς

Απαντώντας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, είπε ότι «η ΕΡΤ κερδίζει καθημερινά το στοίχημα. Μπαίνει στη μυθοπλασία και είναι παρούσα σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Πάντα θα θέλω, όμως, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας να κάνει ακόμη μεγαλύτερα βήματα». Κάποιοι νοσταλγούν μια ΕΡΤ που είναι δούλος και της DIGEA και της αμαρτωλής ΑΕΠΙ. Αυτές οι εποχές πέρασαν» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει σαφή στόχευση: στο σύστημα ιδεών του, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είναι παρίας στο τηλεοπτικό τοπίο. Δεν αξιοποιεί το εκτόπισμά της και αφήνει περιθώριο μόνο στα ιδιωτικά κανάλια να έχουν τηλεοπτικό προϊόν και μερίδιο τηλεθέασης».

Πηγή: in.gr/iefimerida.gr