Βαθαίνει το μυστήριο με τον αρχηγό της Interpol -Παραιτήθηκε από τη θέση του

Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αρχηγό της Interpol, ο οποίος έχει εξαφανιστεί από τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η Interpol ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, με άμεση ισχύ. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος Κιμ Γιονγκ Γιανγκ, ενώ ο διάδοχός του θα εκλεγεί στη γενική συνέλευση που θα γίνει στο Ντουμπάι στις 18-21 Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση, η Interpol δεν αναφέρει τίποτα άλλο για τον Χονγκγουέι, παρά μόνο σημειώνει ότι «παραμένει αφοσιωμένη στην αποστολή της: να βοηθήσει τους αξιωματούχους του νόμου σε όλο τον κόσμο να ασφαλίσουν τα σύνορά τους, να προστατεύσουν τους πολίτες τους, να εμποδίσουν και να ερευνήσουν το έγκλημα και να ενισχύσουν την παγκόσμια αστυνομική συνεργασία».

Νωρίτερα, το Πεκίνο είχε ουσιαστικά επιβεβαιώσει ότι ο 64χρονος κρατείται. Η υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς στην Κίνα ανακοίνωσε ότι γίνεται έρευνα σε βάρος του Χονγκγουέι, καθώς θεωρείται ύποπτος για παραβίαση της νομοθεσίας, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι, υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας στην Κίνα, εξαφανίστηκε μετά το ταξίδι του προς τη χώρα, από τη Λυών. Σύμφωνα με την South China Morning Post, τον συνέλαβαν μόλις έφτασε στην Κίνα, για ανάκριση.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Κίνα, στις 25 Σεπτεμβρίου, είχε στείλει στη σύζυγό του SMS στο οποίο έγραφε «Περίμενε τηλεφώνημά μου» και ακολούθησε δεύτερο που αποτελούνταν μόνο από ένα emoji που απεικονίζει ένα μαχαίρι. Η Γκρέις Μενγκ είναι υπό αστυνομική προστασία στη Γαλλία, επειδή δέχθηκε απειλές, ενώ δήλωσε πως πιστεύει ότι ο σύζυγός της διατρέχει κίνδυνο.

Σε μήνυμά της, πριν από την ανακοίνωση του Πεκίνου, έκανε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα. «Δεν είμαι σίγουρη τι του συνέβη», είπε αναφερόμενη στον σύζυγό της.

Πληροφορίες: Bloomberg, Reuters, iefimerida.gr/Φωτογραφία: AP- Wong Maye-E