Ελληνο-αυστραλός σέφ διαδίδει σ΄ ολο τον κόσμο την ελληνική κουζίνα

Αδελαϊδα.- Στόχο ζωής να διαδώσει την ελληνική κουζίνα σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει βάλει ο ομογενής επιχειρηματίας από την Αδελαΐδα, Γιώργος Διακομιχάλης, ο οποίος εδώ και χρόνια ασχολείται με την τέχνη της ελληνικής ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής στην Αυστραλία.

«Νιώθω ευλογημένος που μου δίνεται η ευκαιρία να επιδείξω και να διαδώσω την ελληνική κουζίνα σε άλλες εθνικότητες και είμαι σίγουρα τυχερός που μέσα από την δουλειά μου καταφέρνω να ταξιδέψω όχι μόνο στις διάφορες Πολιτείες της Αυστραλίας αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο», ο κ. Διακομιχάλης, ο οποίος μόλις πριν λίγες ημέρες ταξίδεψε στην πόλη Ho Chi Minh του Βιετνάμ, προσκεκλημένος ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων για να παρουσιάσει μια γευστική πανδαισία ελληνικών παραδοσιακών εδεσμάτων.

«Είναι η δεύτερη χρονιά που βρίσκομαι στο Βιετνάμ και στόχος μου είναι μαζί με την συνεργάτιδα μου Τζορτζίνα, να καταφέρω μέσα σε λίγες ημέρες να κάνω τους φίλους της πατρίδας μας να δοκιμάσουν και να αγαπήσουν την ελληνική κουζίνα» μας είπε.

Γεμιστά, στιφάδο, μουσακάς, παστίτσιο, ψάρι πλακί, φασολάδα, φακές, μπάμιες, σπανακόρυζο, παπουτσάκια, κριθαράκι, τυρόπιτες, σουτζουκάκια, τυρόπιτες, σπανακόπιτα και φυσικά λιχουδιαστά εδέσματα όπως μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, μπουγάτσα, ραβανί, καρυδόπιτα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα είναι μόνο κάποια από τα δεκάδες πιάτα που ετοίμασε ο δραστήριος σεφ.

«Η αντίδραση από τους θαμώνες μέχρι στιγμής έχει υπάρξει συγκινητική και όλοι φαίνεται πως απολαμβάνουν τις λιχουδιές που ετοιμάζουμε για εκείνους, σε τέτοιο σημείο μάλιστα που οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επιθυμούν να συνεχίσουν να προβάλλουν την ελληνική κουζίνα προσβλέποντας σε μακροχρόνια συνεργασία.

«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε όλοι ιδιαίτερα περήφανοι για την καταγωγή και την πολιτιστική μας κληρονομιά και ότι πρέπει να μεταδίδουμε την γνώση μας και να κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις μας ώστε να τις απολαμβάνουν και οι επόμενες γενιές αλλά και οι υπόλοιποι λαοί που αγαπούν την Ελλάδα» λέει ο 46χρονος σεφ. Ο ίδιος έλκει την καταγωγή του από την Κάλυμνο και κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Βιετνάμ επισκέφθηκε ακόμα ένα τοπικό ορφανοτροφείο και μαγείρεψε ελληνικές λιχουδιές με τους μικρούς του φίλους.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην τη ζούμε με πάθος και να μοιραζόμαστε με άλλους αυτά που αγαπάμε. Όσον αφορά την επίσκεψη στο ορφανοτροφείο, θεωρώ πως είναι χρέος όλων μας να στηρίζουμε και να βοηθάμε όσο μπορούμε αυτούς που έχουν την ανάγκη μας και ειδικά τα μικρά παιδιά» κατέληξε ο δημοφιλής σεφ.

πηγή:neoskosmos.com