“Ο Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα ευφάνταστα σενάρια των New York Times”

Αθήνα.- «Ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα ευφάνταστα σενάρια που αναμασά το κακόβουλο, υποβολιμαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα των New York Times», υποστηρίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το «DIMERA Group», με αφορμή δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας περί εμπλοκής του επιχειρηματία σε προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για λογαριασμό της Ρωσίας.

«Σε μία κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία βασισμένη σε σενάρια ψυχροπολεμικού μυθιστορήματος άλλων εποχών, εξελίσσεται η εμμονική και ταυτοχρόνως αποτυχημένη προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων να εμπλέξουν τον επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διαψεύδεται κάθε σχέση ή εμπλοκή του επιχειρηματία με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Σε αυτό το πλαίσιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση, «οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ήδη τη δυνατότητα κοινοποίησης εξωδίκου προς τη διεύθυνση του συγκεκριμένου μέσου καθώς και τις μετέπειτα νομικές ενέργειες για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων μας».

Υπογραμμίζεται ακόμα ότι ο κ. Σαββίδης «παραμένει αποκλειστικά και μόνον αφοσιωμένος στην αποτελεσματική υλοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών του σχεδίων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας εμπράκτως στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης».

ΟΙ ΝΥΤ

Στο δημοσίευμά τους η ΝΥΤ επικαλούμενη τηλεφωνικές συνομιλίες και ηλεκτρονική αλληλογραφία που, υποτίθεται,υπέκλεψαν τον περασμένο Ιούνιο αμερικανικές υπηρεσίες,  υποστήριζε εμπλοκή του επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και καναλάρχη, Ιβάν Σαββίδη, σε προσπάθεια υπονόμευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών για λογαριασμό της Ρωσίας.

Τα στοιχεία αυτά τα παρέδωσαν, σύμφωνα με τη ΝΥΤ, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, κυβερνητικές πηγές αρκέστηκαν να δηλώσουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε έχει λάβει τα στοιχεία που επικαλείται το δημοσίευμα των ‘NYT’».

πηγή: newsit.gr/ekirikas.com