Τσίπρας: Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία από οποιονδήποτε- Κοτζιάς, έκαναν τις επιλογές τους

“Δεν θα ανεχθώ διγλωσσία από οποιοδήποτε” διεμήνυσε έξω από το Μαξίμου ο πρωθυπουργός, λίγο μετά την αποδοχή της παραίτησης Κοτζιά.

“Με πόνο καρδιάς έκανα δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά, θέλω να τον ευχαριστήσω θερμά, και ειλικρινώς, για την πολύτιμη συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας την πολύτιμη συμβολή του στην κοινή μας προσπάθεια” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι αποφάσισε να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να διασφαλίσει την επιτυχή ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών το επόμενο διάστημα.

“Δίνω ταυτόχρονα ένα μήνυμα με την επιλογή μου αυτή. Είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου για να κάνω ό,τι περνάω από το χέρι για να διασφαλίσω την επιτυχή ολοκλήρωση της ιστορικής συμφωνίας που αναβαθμίζει το διεθνή ρόλο της χώρας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ

Στις επιλογές που έκαναν ο πρωθυπουργός και υπουργοί στην χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου απέδωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών την απόφασή του να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, αφήνοντας όμως υπονοούμενα πως η στάση του θα δικαιωθεί.

Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την έντονη λογομαχία που είχε ο κ. Κοτζιάς με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή τα εναλλακτικά σχέδια για την ΠΓΔΜ που κατέθεσε ο τελευταίος την προηγούμενη εβδομάδα κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο [πρωθυπουργός] και σειρά υπουργών έκαναν στο χθεσινό [υπουργικό συμβούλιο] τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου», έγραψε στο Twitter o κ. Κοτζιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον υποστήριξε επαρκώς στο υπουργικό συμβούλιο. Λίγες ώρες μετά την συνεδρίαση ο υπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο για σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο παραιτηθείς υπουργός άφησε πάντως να εννοηθεί πως οι πολιτικές του θα έχουν συνέχεια σε βάθος χρόνου, γράφοντας: «Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος».