Εξηγήσεις για την αποχώρηση Κοτζιά ζητά η ΝΔ μετά το νέο τιτίβισμα

Εξηγήσεις για την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζει αποπομπή, ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Αφορμή ήταν ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών στο Twitter όπου καταγγέλλει ότι «εκβιαστές, διεφθαρμένοι, μπιστόλια του συστήματος» προσπαθούν να βλάψουν την αξιοπρέπειά όποιου τους αντιστέκεται και κατ’ αυτόν τον τρόπο «κτυπάνε την λειτουργία της δημοκρατίας».

Η ΝΔ ζητά εμμέσως εκ νέου την δημοσιοποίηση της 9σέλιδης επιστολής παραίτησης που έστειλε ο κ. Κοτζιάς στον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως όσο δεν δίνεται στην δημοσιότητα το κείμενο «τόσο επιβεβαιώνεται ότι οι κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλληλοεκβιάζονται για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Στο τιτίβισμά του ο κ. Κοτζιάς δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα ή θεσμούς, όμως επαναλαμβάνει τις καταγγελίες των προηγούμενων ημερών ότι έχει γίνει στόχος λασπολογίας και συκοφαντίας. «Η παραίτηση είναι πράξη ευθύνης», κατέληξε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», στην επιστολή προς τον κ. Τσίπρα ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ επισήμανε πως η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τον πρωθυπουργό και το υπουργείο Εξωτερικών κι όχι από τον υπουργό Άμυνας.

Φέρεται να επέκρινε έντονα το εναλλακτικό σχέδιο για την ΠΓΔΜ που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, στις αρχές του μήνα, σχέδιο που κατατέθηκε δίχως να έχει υιοθετηθεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι δεν δημοσιοποιεί επιστολές που είναι είναι αυστηρά προσωπικές.

Πηγή: skai.gr