ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ας πούμε αλήθειες για το ονοματολογικό…

Αναφερόμενος στο ονοματολογικό, ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που μίλησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης, είπε πως  <<στην ψηφοφορία στα Σκόπια, τονίστηκε πως η ΠΓΔΜ (την οποία αποκαλούν δεκάδες κράτη στον κόσμο «Μακεδονία») αλλάζει όνομα, μετονομάζεται σε «Βόρεια Μακεδονία»>>.

 

 

Λάθος,  έτσι απλά, για να μην ξεφύγουν από τα όρια της ευπρέπειας οι μελισσούλες μου…

 

 

 

Πρώτο. Όπως λέει ο ελληνοαμερικανός πολιτικός ηγέτης, Κρις Σπύρου, αναφερόμενος στο δήθεν επιχείρημα ότι δεκάδες κράτη στον κόσμο αποκαλούσαν τα Σκόπια, Μακεδονία, σημασία δεν έχει πως σε λένε, αλλά πως σε είπαν! Και Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέταξε το Κράτος αυτό το 1993 στον ΟΗΕ,  ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ!

 

 

Δεύτερο. η ΠΓΔΜ ΔΕΝ αλλάζει όνομα! Αποκτά όνομα ΤΩΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ για πρώτη φορά, και με νουνά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Και το όνομα που τις δίνουν είναι “Βόρεια Μακεδονία”!

 

 

Τρίτο. Στην ψηφοφορία στα Σκόπια,  ρωτήθηκαν οι Σκοπιανοί “συμφωνείτε να ενταχθούμε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με βάση τη Συμφωνία που υπέγραψαν η Δημοκρατία της Μακεδονίας και η Δημοκρατία της Ελλάδος;” ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ; ρωτάει ο πολιτικός ηγέτης της Ομογένειας, και απάντηση ΔΕΝ παίρνει! Ποιος την έχει; Γιατί δεν την δημοσιοποιούν;    Μα γιατί …ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, απαντάει ο Κρις Σπύρου! Θα του απαντήσει κανείς, πρώην ή νυν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ; Γιατί κάνουν πως δεν το ακούν;

 

Τέταρτο. Την Συμφωνία των Πρεσπών, λέει ο Κρις Σπύρου, την υπέγραψαν “ο Νίκος Κοτζιάς, ως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος”. Και “ο Νίκολα Ντριμιτρόφ, ως εκπρόσωπος του δεύτερου Μέρους που έγινε δεκτό στα Ηνωμένα Έθνη κλπ.κλπ. “. Άρα , Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και “Δημοκρατίας της  “Μακεδονίας” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αν η Συμφωνία αφορούσε την Δημοκρατία της  Ελλάδας και την Δημοκρατία της Μακεδονίας, τότε γιατί ο Νικολά Ντιμιτρόφ δεν υπέγραψε ως Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αλλά ως εκπρόσωπος του Δεύτερου Μέρους κλπ.κλπ.;

 

 

Ας μιλήσουμε καθαρά, μελισσούλες μου: Το όνομα Μακεδονία σε Κράτος που δεν είναι Ελληνικό,το δίνουν ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Δεξιά παραφυάδα της, οι ΑΝ.ΕΛ.

 

 

 

Αναμένοντας απαντήσεις, θα επανέλθουμε…

Χ.Μ.