Λήξη συναγερμού, πιεσόμετρο η βόμβα στο ΥΠΕΞ

Το δέμα, που είχε ως παραλήπτη τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, έλεγξαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσαν στο σημείο, ενώ παράλληλα είχε εκκενωθεί το κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Ηλεκτρονικό πιεσόμετρο ήταν το «ύποπτο δέμα» που έφτασε το μεσημέρι στο υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της αλληλογραφίας και σήμανε συναγερμό, περιείχε, τελικά, ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές.

ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Για τα γραφεία του αντιπρόεδρου Γιάννη Δραγασάκη προοριζόταν το ύποπτο δέμα που υπάρχουν φόβοι ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός και εντοπίστηκε στο υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, ελλείψει μηχανήματος ακτινών Χ στην αντιπροεδρία όλα τα δέματα ελέγχονται πρώτα στο υπουργείο.

Άνδρες της αστυνομίας, προέβησαν νωρίτερα στην εκκένωση του νεοκλασικού, όταν υπάλληλος εντόπισε ύποπτο δέμα στο μηχάνημα των ακτίνων Χ. Αυτή την ώρα περίπου 60 υπάλληλοι του ΥΠΕΞ βρίσκονται έξω από το κτίριο στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα.

Στο υπουργείο Εξωτερικών έχουν σπεύσει αξιωματικοί του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) της ΕΛΑΣ. Δεν υπάρχει πανικός μεταξύ των υπαλλήλων του υπουργείου ενώ αναμένεται σε λίγη ώρα να πραγματοποιηθεί ελεγχόμενη έκρηξη.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Συναγερμός σήμανε στο υπουργείο Εξωτερικών και δόθηκε εντολή εκκένωσης λόγω ύποπτου δέματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δέμα που έφθασε μαζί με την τακτική αλληλογραφία στο ΥΠΕΞ θεωρήθηκε ύποπτο και γύρω στις 14:30 δόθηκε η εντολή εκκένωσης του κτηρίου.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχει μεταβεί στο σημείο και πραγματοποιεί έρευνες.