ΥΠΕΞ για θάνατο ομογενή σε Αλβανία: Ζητάμε απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών

Την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο ομογενής στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας ζητά από τις αλβανικές αρχές το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του στην οποία μεταξύ άλλων εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το περιστατικό.

Επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας της ζωής του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Τονίζει ότι μετά τη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Έλληνας πολίτης θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Να διευκρινίσουν αμέσως τις συνθήκες θανάτου του ομογενή, ζητά από τις αλβανικές αρχές και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το θάνατο Έλληνα πολίτη

Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα.

Πηγή: skai.gr