ΗΠΑ – μακελειό: 29 κατηγορίες στο δράστη – Τραμπ: Δεν είχαν ένοπλο φρουρό

Πενσιλβάνια.- Κατηγορίες για 29 κακουργήματα με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ απαγγέλθηκαν στο δράστη του μακελειού σε συναγωγή του Πίτσμπεργκ (στην πολιτεία Πενσιλβάνια). Kατά τη διάρκεια της επίθεσης, που διήρκεσε 20 λεπτά, έχασαν τη ζωή τους 11 άνθρωποι, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαρύνουν τον ένοπλο, τον 46χρονο Ρόμπερτ Μπάουερς, είναι 11 κατηγορίες για οπλοχρησία με σκοπό τη διάπραξη φόνου και 11 κατηγορίες για παρεμπόδιση της άσκησης του δικαιώματος του θρησκεύεσθαι με συνέπεια τον θάνατο των πιστών, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του ομοσπονδιακού υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιο για τη δυτική περιφέρεια της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας, όπου βρίσκεται η πόλη Πίτσμπεργκ.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης κρατώντας αναμμένα κεριά, για να τιμήσουν τα θύματα της σφαγής.

Το νέο περιστατικό με ένοπλο να ανοίγει πυρ στις ΗΠΑ επανέφερε αμέσως στο επίκεντρο τη συζήτηση για το δικαίωμα της οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Προκαλώντας αντιδράσεις, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό εάν η συναγωγή «είχε κάποια προστασία» από ένοπλο φρουρό, ενώ ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Πενσιλβανίας Τομ Γουλφ σημείωσε ότι «για άλλη μια φορά τα όπλα βάζουν τους πολίτες μας σε κίνδυνο». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή όλες οι σημαίες στα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε ένδειξη πένθους για το μακελειό.


Ο δράστης Ρόμπερτ Μπάουερς

Πηγή:skai.gr