“Η Μακεδονία είναι Ελληνική” βροντοφώναξαν παρελαύνοντες

Θεσσαλονίκη.- “Η Μακεδονία είναι Ελληνική” βροντοφώναξαν ρυθμικά μπροστά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παύλοπουλο, και τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ιταλίας Σέντζιο Ματαρέλα,  στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου διεξήχθη  η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου. Λίγο αργότερα,  η Μουσική Μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας παρέλασε ενώπιον των επισήμων παιανίζοντας το <Μακεδονία ξακουστή>…

Το χάρτη της Μακεδονίας πρόσθεσαν σε μια μεγάλη ελληνική σημαία διαδηλωτές κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας έτσι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους  στη συμφωνία.

Οι διαδηλωτές βρίσκονται στην εκκλησία Κυρίλλου του Μεθοδίου. Αστυνομικοί των ΥΜΕΤ έχουν σχηματίσει αλυσίδα για να μην υπάρξουν προβλήματα κατά την στρατιωτική παρέλαση.

Την ίδια ώρα, απόγονοι Μακεδονομάχων παρελαύνουν κρατώντας πλακάτ που γράφουν «Έλληνες σώστε την Μακεδονία».

Την παρέλαση θα παρακολούθησαν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, και οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης.

Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου, πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση.

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία, συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α΄ Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα.

Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσία της χώρας, έγινε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.

διαμαρτυρια

Το δικό τους μήνυμα κατά των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων σπιτιών επιχείρησαν να στείλουν συλλογικότητες στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Κρατώντας πανό που έγραφε «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και μπαλόνια με το ίδιο σύνθημα, επιχείρησαν από την κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος να ανέβουν στην επάνω, στη λεωφόρο Αμαλίας.

Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το επέτρεψαν.

Έπειτα από αψιμαχίες και σύντομη μικροένταση, οι διαμαρτυρόμενοι άφησαν τα μπαλόνια με δεμένο το πανό, στον ουρανό.

 

Τα μηνύματα του Ελληνικού Στρατού για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Ένδοξο παρελθόν και ελπιδοφόρο παρόν, εγγύηση για το μέλλον. Χρόνια πολλά για την πατρίδα!» είναι το μήνυμα του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στη σελίδα του ΓΕΣ στο Facebook αναρτήθηκε βίντεο- αφιέρωμα για την εθνική επέτειο, συνοδευόμενο από το μήνυμα «είμαστε παντού για την πατρίδα».