Προφυλακιστέος ο ύποπτος για τα τρομοδέματα στις ΗΠΑ

Την προφυλάκιση, χωρίς δυνατότητα εγγύησης, του υπόπτου που κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων σε 14 επικριτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διέταξε σήμερα δικαστήριο του Μαϊάμι.

Ο Σίζαρ Σέιοκ, πρώην στρίπερ και διανομέας πίτσας, κατηγορείται ότι ταχυδρόμησε τα δέματα σε ηγετικά στελέχη και υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς επίσης και στο τηλεοπτικό, ειδησεογραφικό δίκτυο CNN την περασμένη εβδομάδα.

Η επόμενη ακρόασή του ορίστηκε για την Παρασκευή στο Μαϊάμι.

Ο 56χρονος Σέιοκ αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων διαπολιτειακή μεταφορά και παράνομη αποστολή εκρηκτικών, απειλή εναντίον πρώην πρόεδρου και επίθεση εναντίον ομοσπονδιακών αξιωματούχων. Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο ύποπτος θα διωχθεί ποινικά και από τις εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα σήμερα, εντοπίστηκε άλλο ένα δέμα που προοριζόταν για τα γραφεία του CNN στην Ατλάντα. Όπως ανέφερε το FBI, το πακέτο αυτό ήταν παρόμοιο με τα υπόλοιπα 14. Το δέμα βρέθηκε σε ένα ταχυδρομείο της Ατλάντας, όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρο του CNN Τζεφ Ζάκερ.

Πυροτεχνουργοί του FBI και άλλα μέλη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου έσπευσαν στο σημείο, αφού ενημερώθηκαν από την Επιθεώρηση της ταχυδρομικής υπηρεσίας. Ο Ζάκερ διευκρίνισε ότι τα γραφεία του δικτύου δεν αντιμετώπισαν κανέναν κίνδυνο.

Πηγή: ΑΠΕ