Προκλητικοί Αλβανοί: Ασκησαν δίωξη κατά του νεκρού Κατσίφα

Με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας ένστολων αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο εισαγγελέας Τιράνων άσκησε ποινική δίωξη εναντίον του νεκρού ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Τιράνων αρνήθηκε το αίτημα της οικογένειάς του να μεταφερθεί η σορός του 35χρονου στο Αργυρόκαστρο, παρατείνοντας την αγωνία και τον πόνο της οικογένειας γύρο από την υπόθεση που εξελίσσεται σε θρίλερ.

Με δηλώσεις του στο Θέμα 104,6 ο δικηγόρος της οικογένειας, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, επισημαίνει πως συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όπως είπε, οι Αλβανοί έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία κατά του Κωνσταντίνου Κατσίφα μετά το θάνατό του ενώ, όπως εξήγησε, στο ποινικό δίκαιο τέτοιες δικογραφίες άμεσα αρχειοθετούνται με το θάνατο ενός ανθρώπου.

Στα Τίρανα αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας θα βρεθεί από σήμερα στα Τίρανα προκειμένου, σε συνεργασία με την αλβανική αστυνομία, να λάβει όλες της πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει στην Αλβανία μετά από σχετική συμφωνία Τιράνων – Αθήνας στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας.

Στο μεταξύ, ενώ αρχικά υπήρξε η πληροφορία πως η σορός θα παραδιδόταν στους συγγενείς του στο Αργυρόκαστρο, οι εισαγγελικές αρχές στα Τίρανα ζητούν από τον πατέρα του θύματος, Ιωάννη Κατσίφα, να μεταβεί στην αλβανική πρωτεύουσα προκειμένου να υπογράψει μια σειρά από έγγραφα αγνώστου περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Κώστα Γιοβανόπουλο κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς θέλει ο εισαγγελέας και χαρακτήρισε «ακατανόητες τις καθυστερήσεις».

Ο δικηγόρος της οικογένειας, σχολιάζοντας την κλήση του πατέρα του θύματος να καταθέσει, τόνισε: «Σε κάθε περίπτωση ο Γιάννης Κατσίφας δεν μπορεί να γνωρίζει γιατί δεν ήταν παρόν. Τι εξηγήσεις να δώσει. Τι ξέρει αυτός ο άνθρωπος. Ποιος εισαγγελέας σκέφτηκε να πάρει από αυτόν κατάθεση. Είναι ένας ηλικιωμένος, πάμφτωχος που δεν είχε καμία σχέση με τα γεγονότα».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται, ενώ τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές καλούσαν την οικογένεια να παραλάβει τη σορό και στη συνέχεια υπαναχώρησαν επικαλούμενες τη διεξαγωγή δεύτερης, ανεξάρτητης, έρευνας.

 

Πλέον, εμφανής είναι ο φόβος της οικογένειας για συγκάλυψη της υπόθεσης, καθώς τόσο η σκληρή γραμμή που τηρούν τα Τίρανα όσο και οι κινήσεις των αρμόδιων αρχών γεννούν δικαιολογημένα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών ο 35χρονος ομογενής.