Αλλάζει την πολιτική ατζέντα η Νέα Δημοκρατία

Αθήνα.- Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος που καταγράφεται από όλους τους διεθνείς οργανισμούς και έχει οδηγήσει στην απώλεια της εμπιστοσύνης των αγορών προς τη χώρα μας, όπως αποδεικνύεται και από τα απαγορευτικά, για δανεισμό, spreads των ελληνικών ομολόγων έχει αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου περί «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια και επιστροφή στην ανάπτυξη.

δημοσιοποίηση της έκθεσης της Societe Generale, ότι οι τρεις από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, (Eurobank, Πειραιώς και Εθνική), αφαιρούνται από τον δείκτη Αναδυόμενων Αγορών (MSCI Emerging Markets), άλλαξε χθες ξανά το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το sell-off στις τράπεζες να οδηγεί τον αντίστοιχο δείκτη στις 17:00, στις 488,95 μονάδες (-4,17%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών να καταλήγει με το κλείσιμο σε πτώση, της τάξεως τoυ 3,88%.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να επενδύσει στη διανομή μετρητών, μέσω του λεγόμενου «κοινωνικού» πακέτου και στην επιχείρηση «χειροπέδες», που συντηρείται μέσω της σύστασης προανακριτικών Επιτροπών, που θα βγάζουν στη σέντρα πρώην υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Απέναντι σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ, χωρίς να αφήνουν αναπάντητες τις όποιες επιθέσεις, σχεδιάζουν να μην εγκλωβιστούν στη συζήτηση που επιδιώκει η κυβέρνηση και να θέσουν τη δική τους πολιτική ατζέντα.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται η κατάθεση αιτήματος για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το μείζον ζήτημα του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Με την κίνηση αυτή, ο πρόεδρος της ΝΔ, σύμφωνα με τους συνεργάτες του, στοχεύει να αναδείξει δημόσια από το βήμα της Ολομέλειας, την κυβερνητική αμηχανία και αφωνία, μπροστά στο σαρωτικό κύμα αποκαλύψεων και δημοσιευμάτων, που σχετίζονται με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και την τραγική κατάσταση στη Μόρια.

Στη συζήτηση, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να καταδείξει την υποκρισία του κυβερνητικού στρατοπέδου, καθώς και της περιβόητης «αριστερής προσέγγισης» στα ζητήματα της καθημερινότητας. Στο πεδίο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται την Τρίτη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχει συγκαλέσει, να παρουσιάσει τις προτάσεις της ΝΔ, επικεντρώνοντας και στην πρόταση που είχε διατυπώσει ήδη από το 2006, για αλλαγή του άρθρου 86 (περί ευθύνης υπουργών).

Παράλληλα, ο αρχηγός της ΝΔ βάζει στο πρόγραμμά του και την ευρωπαϊκή ατζέντα, υποδεχόμενος αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα τους δύο υποψηφίους του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ και Αλεξάντερ Στουμπ, με αφορμή το Συνέδριο της νεολαίας του ΕΛΚ, που οργανώνεται από την ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, χθες το απόγευμα οι κ. Μητσοτάκης και Βέμπερ επισκέφθηκαν μαζί την «Κιβωτό του Κόσμου» στον Κολωνό, όπου ο ευρωπαίος πολιτικός είχε την ευκαιρία να δει το τεράστιο έργο που γίνεται εκεί με τα παιδιά, από τον π. Αντώνιο και τους εκατοντάδες εθελοντές.

πηγή:newpost.gr