Αθήνα.- Η καθολική αντίδραση των Ιερέων να αποδεχθούν τη συμφωνία Ιερώνυμου-Τσίπρα, υποχρέωσε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών σε έναν ελιγμό: Τώρα λέει ότι δεν υπάρχει κάποια συμφωνία αλλά μόνο η πρόθεση συμφωνίας!

Ο Αρχιεπίσκοπος σαφώς προσπαθώντας να αποφύγει την αντίδραση απο τους ιερείς και τους μητροπολίτες που προκάλεσε η συμφωνία, αν και ιερωμένος, προχώρησε σε δηλώσεις «διπλωματικής υποχώρησης». «Ό,τι θα κάνουμε, θα είναι μέσα οι ιερείς» είπε ο κ. Ιερώνυμος μετά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

«Είμαστε στην Ελλάδα ή είμαστε σε ζούγκλα;», αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, σχολιάζοντας όσα ακούγονται, γράφονται και λέγονται στην δημόσια σφαίρα μετά από το πλαίσιο συμφωνίας στο οποίο κατέληξε ο ίδιος με τον Πρωθυπουργό, αναφορικά με την εκκλησιαστική περιουσία και την μισθοδοσία των κληρικών.

«Υπάρχει διαφορά: άλλο συμφωνία και άλλο πρόθεση να συμφωνήσουμε», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοκος, συμπληρώνοντας «Τι έγινε χθες; Η Πολιτεία και η Εκκλησία δείξαμε διάθεση να λύσουμε προβλήματα που υπάρχουν εδώ και έναν αιώνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε, να υπάρξει μια συμφωνία».

Όπως είπε πολλες φορές, «πρέπει να πούμε στους ιερείς μας, διότι αυτοί ανησυχούν, πως ότι είναι να γίνει, θα το κάνουμε μαζί. Δεν θα καταλήξουμε σε ένα σημείο το οποίο δεν θα θέλουν οι ιερείς».

 

Print Friendly, PDF & Email