Προσαγωγές Βορειοηπειρωτών στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου

Αργυρόκαστρο.- Σε προσαγωγές Βορειοηπειρωτών στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, προχώρησαν οι Αλβανοί αστυνομικοί αμέσως μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλγαράτες, που έγινε παρουσία πλήθους κόσμους από τα χωριά της μειονότητας και από την Ελλάδα.

Μεταξύ των προσαχθέντων, είναι ο γαμπρός του 35χρονου ομογενή, καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία του 35χρονου, που σκοτώθηκε απο αλβανικά πυρά την 28η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσαγωγή του γαμπρού του Κωνσταντίνου Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση, γι΄ αυτό και μέσα σε λίγα λεπτά, δίχως να υπάρξει σημαντικό ζήτημα, αφέθηκε ελεύθερος από τις αλβανικές Αρχές.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι ο ίδιος κι ακόμη 4 άτομα, ειναι υπό περιορισμό στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου, διχως όπως υποστηρίζει να του έχουν αναφέρει τους λόγους για τους οποίους έχει προσαχθεί εκεί ούτε εάν πρόκειται για προσαγωγή του ή για σύλληψη του απο τις αλβανικές Αρχές.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ έχουν γίνει τέσσερις προσαγωγές: του Μπάμπη Καραθάνου, λόγω προβλήματος με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και ακόμη τριών ατόμων εκ των οποίων η προσαγωγή των δύο έχει γίνει για ήσσονος σημασίας θέματα.Αργά το απόγευμα Βορειοηπειρώτες υποστήριζαν ότι ο συνολικός αριθμός των προσαχθέντων ξεπερνά τους 20.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την κηδεία του Κ. Κατσίφα, πλήθος κόσμου έκανε πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του, στον δρόμο Αργυροκάστρου – Κακαβιάς: